Crvena zvezda i Pjunik kao nebo i zemlja 1photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Jermenski prvak predstavio se kao veoma skromna ekipa, u svakom segmentu igre daleko ispod kvaliteta i iskustva crveno-belih.

Fudbaleri Crvene zvezde gotovo da su obezbedili plasman u plej-of za plasman u Ligu šampiona, jer su u prvom meču 3. kola kvalifikacija pobedili jermenski Pjunik sa čak 5:0 (3:0). Revanš utakmica utakmica igra se 9. avgusta u Jerevanu, ali se čini da će taj meč biti dodatna šansa treneru Dejanu Stankoviću da još više uigra ekipu pred nastavak sezone.

Najbolji igrač utakmice bio je Osman Bukari, napadač koji je ovog leta došao u klub iz belgijskog Genta. Čak ni podatak da je reprezentativac Gane postigao tri gola i zabeležio jednu asistenciju ne govori dovoljno kakvu je partiju prikazao, jer je brzinom i tehnikom izlazio kao pobednik iz gotovo svakog duela sa odbranom Pjunika, stvarajući sebi i saigračima prilike za gol.

– Uvek utakmica izbaci jednog pojedinca, na ovom meču je to bio Bukari. Ja se nadam da će svaku utakmicu da zadrži ovakav nivo i da se neće zadovoljiti, kako on tako i ostali igrači ovim do sada. Hvala Bogu pa nisam imao tako brze protivnike kroz karijeru. Verovatno bih ga uhvatio kako god bih znao i oborio dole. Nema dalje od toga – ocenio je igru Bukarija u duelu sa Pjunikom trener Dejan Stanković po završetku utakmice.

Prvi stručnjak crveno-belih bio je zadovoljan rezultatom prvog duela sa jermenskim šampionom, ali je dodao da njegov tim u pojedinim delovima utakmice nije prikazao ono što on očekuje. To se, pre svega odnosi na prvih pola sata, kada je jermenski šampion uspevao da pomeri zbivanja bliže sredini terena, a u nekoliko navrata dođe i u priliku da ugrozi Borjana.

– Uvek može bolje, ali i gore, analizu ćemo ostaviti za neki drugi put. Moramo da izvučemo stvari koje su bile dobre, ali nemam šta da zamerim momcima i oni su bili pod pritiskom. Koliko god da si na papiru favorit, moraš da se oznojiš za svaku pobedu. Krenuli smo dobro, dali gol, euforija, pa ugašeni, zatim nam je bilo potrebno 15 minuta da povežemo konce, dosta neiznuđenih grešaka, ali sam ih razumeo, može da se desi. Dali smo gol i uzeli utakmicu pod kontrolu. Zadovoljan sam, ali ima stvari koje možemo da ispravimo – rekao je Stanković.

Trener crveno-belih je dodao da će uprkos velikoj prednosti iz prvog meča njegov tim i u revanšu imati puno motiva da ostvari pobedu i u Jerevanu. Čini se da je sa pravom optimista, jer se jermenski šampion predstavio kao veoma skromna ekipa, u svakom segmentu igre daleko ispod kvaliteta i iskustva koje ima Crvena zvezda.

– Imamo veliku prednost, međutim to je još jedna evropska utakmica, gde je intenzitet potpuno drugačiji, a takođe su važni i osvojeni bodovi, radi što boljeg koeficijenta. U Jermeniju nećemo ići na „ekskurziju“, već ćemo ozbiljno odigrati još jednu takmičarsku utakmicu i biće nam cilj da se u Beograd vratimo sa novom pobedom – rekao je trener crveno-belih posle utakmice sa Pjunikom.

 

 

Bukari: Pre fudbala bio sam trkač

Osman Bukari bio je centralna figura duela između Crvene zvezde i Pjunika. Na pet zvaničnih utakmica u crveno-belom dresu postigao je isto toliko golova i dokazao da je klub iz Ljutice Bogdana konačno pronašao napadača kakvog je tražio u proteklih nekoliko sezona. Reprezentativac Gane izašao je iz igre u 75. minutu, ispraćen ovacijama 40.000 navijača. „Prelepa atmosfera, osećam se sjajno da igram pred Zvezdinim navijačima. Hvala im na aplauzima i na skandiranju mog imena. Volim ih! Vole i oni mene, tako da uživamo… Bio sam trkač pre nego što sam se odlučio fudbal. Brz sam, kad imam loptu u nogama, moram to da iskoristim“, objasnio je novajlija koji je stigao u transferu vrednom 2.000.000 evra.

 

Zarađeno već 11 miliona evra

Crveno-beli su se već izborili za zaradu od približno 11 miliona evra. Zbog učešća u plej-ofu za Ligu šampiona sledi im nagrada od pet miliona evra, dok će inkasirati još 3.200.000 kao učesnik Lige Evrope u slučaju neuspeha u plej-ofu za Ligu šampiona. Na osnovu deonica i desetogodišnjeg rejtinga Crvenoj zvezdi bi pripalo još oko 2.500.000 evra. Kada svemu tome dodamo i prihod od prodaje ulaznica jasno je da će minimalna zarada od ovogodišenjeg učestvovanja u Evropi biti najmanje 11.000.000 evra. U slučaju plasmana u Ligu šampiona Crvena zvezda ima obezbeđenu osnovnu nagradu od 15,9 miliona evra. Takođe, zbog desetogodišnjeg rejtina, srpski prvak bi mogao da zaradi još najmanje 4,4 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari