Crvena zvezda izbegla poraz u finišu, navijači skandirali „uprava, napolje“ 1Foto; Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u „Areni“ Studentski centar rezultatom 83:81 (15:21, 15:19, 19:24, 34:17) u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa ABA lige.

Revanš utakmica igra se za sedam dana u Podgorici, a ukoliko Studentski centar trijumfuje majstorica je na programu 26. aprila u Beogradu.

Crveno-beli su do trijumfa stigli u finišu utakmice, posle velikog preokreta u poslednjoj četvrtini, u koju su ušli sa 15 poena zaostatka (65:49).

Domaći su prve tri četvrtine odigrali neubedljivo i nezainteresovano, pa su Podgoričani polovinom poslednjeg perioda imali i vođstvo od 18 poena razlike (56:38).

Na početku poslednje četvrtine Zvezda je najpre napravila seriju od 10-2, a nedugo zatim i novu od 12-2 za izjednačenje (74:74).

Nedović je u tim trenucima postigao osam poena, a onda je minut i po pre kraja Hanga pogodio trojku za prvo vođstvo na utakmici (80:77).

Ispostavilo se da je tada i prelomljena utakmica i Zvezda je uspela da dođe, mnogo teže nego što se očekivalo, do pobede.

Duelu u Areni prisustvovalo je oko tri hiljade gledalaca, koji su, nezadovoljni igrom svog tima, u jednom trenutku skandirali „uprava napolje.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari