Crvena zvezda: Izbor Nenada Bjekovića za nas je čin neprijateljstva; izbore u FSS odložiti za 90 dana 1foto: Pedja Milosavljevic

U Crvenoj zvezdi nikako ne mogu da se pomire sa time da je Nenad Bjeković jedini kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Kako se vatra ne bi rasplamsala na Terazijama, predložili su da se izbor prvog čoveka FSS-a prolongira za 90 dana.

U Zvezdi su razumno obrazloženje predloga pronašli u tome da je reprezentaciji potreban mir uoči Svetskog prvenstva u Kataru koje počinje krajem novembra.

„Imajući u vidu nastupajuće Svetsko prvenstvo u fudbalu za koje je našoj reprezentaciji potreban puna podrška i mir, a s obzirom da ne može da se postigne konsenzus relevantnih faktora oko izbora predsednika, FK Crvena zvezda predlaže odlaganje izborne sednice Skupštine FSS za period od 90 dana. Smatramo da sadašnje rukovodstvo FSS treba da završi trenutni ciklus i da predvodi reprezentaciju naše zemlje na narednom Svetskom prvenstvu“, zapisano je u saopštenju Crvene zvezde.

U klubu iz Ljutice Bogdana jednostavno ne veruju Nenadu Bjekoviću, decenijskom funkcioneru u Partizanu.

„FK Crvena zvezda ne može i neće prihvatiti izbor Nenada Bjekovića za novog predsednika FSS jer je s obzirom na istoriju odnosa Bjekovića i Crvene zvezde, izbor Bjekovića čin neprijateljstva prema našem Klubu. Nećemo prihvatiti da se na ovakav način bira predsednik fudbalskog saveza, bez uvažavanja interesa našeg najvećeg Kluba, bez konsultacija sa najvećim Klubom u Srbiji, a sve pod plaštom neophodnog mira koji je potreban našoj reprezentaciji.“

Crveno-beli podsećaju da su njihovi rezultati na međunarodnoj sceni najviše doprineli usponu Mozzart Bet Superlige na 11. mesto na Uefinoj rang listi zbog čega će Srbija narednog leta, prvi put u istoriji, imati pet predstavnika u evrokupovima. Ističu i da su Zvezdini rezultati u proteklih šest godina srpskom fudbalu kroz Uefine nagrade doneli oko 25.000.000 evra koji su distribuirani ostalim klubovima.

„Kao što smo naveli, želimo reprezentaciji veliki uspeh u Kataru i ne želimo dalju polemiku na ovu temu, već mir koji će se obezbediti odlaganjem izbora za period od 90 dana“, podvukli su u Zvezdi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari