Crvena zvezda izgubila od Ulma u šestom kolu Evrokupa 1FOTO: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda je u šestom kolu Evrokupa odigrala veče za zaborav, pošto je deklasirana u Nemačkoj od Ulma (80:95). Loša organizacija igre, još lošija odbrana i veliki broj olako izgubljenih lopti doveli su do toga da su crveno-beli doživeli drugi poraz ove sezone.

Džo Regland je od startera pružio najslabiju partiju. Stekao se utisak da mu igrači Ulma nisu dozvolili čak ni da digne glavu ka njihovom košu, pa je učinak od osam poena potupno realan u odnosu na prikazano na parketu. Ništa bolji nije bio ni Stratos Perperoglu, koji je upisao 10 poena, a koji kao da još uvek traži pravu formu u dresu Zvezde. Košarkaši nemačke ekipe brzo su uvideli gde “škripi” u ekipi crveno-belih, pa su upravo na ovu dvojicu počeli da vrše jači pritisak i time prave nervozu u redovima srpskog kluba. Jedino trener Milan Tomić kao da nije video da sa njima jednostavno ne ide, ali ih je uporno držao na parketu čekajući da se stvari promene same od sebe. Umesto da barem proba da ukaže šansu Davidovcu, Nenadiću ili Radanovu, kao da je pomenuti tandem želeo da kazni terajući ih da igraju do kraja.

Jedina svetla tačka u ekipi Zvezde bio je Ognjen Dobrić koji je pružio najbolju partiju od početka sezone, ali je njegov 21 poen ipak bio nedovoljan da bi se ozbiljnije naškodilo Ulmu. Uspeli su crveno-beli da se trgnu u poslednjoj četvrtini i budu egal sa protivnikom, međutim, buđenje je usledilo prekasno. Evans sa 23 poena, Miler sa 20 i Grin sa 16 već su napravili dovoljnu razliku koja više nije mogla da se stigne. Zvezda naredne srede u sedmom kolu Evrokupa dočekuje francuski Monako.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari