Crvena zvezda napada Žalgiris bez Miloša Teodosića? 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Najbolji košarkaš crveno-belih još uvek oseća posledice povrede zadobijene na poslednjem večitom drebiju.

Crveno-beli večeras igraju možda i presudnu utakmicu kada je u pitanju ostanak u igri za mesto u plej-inu Evrolige.

Na skoru 10-15 ugostiće zahuktali Žalgiris koji je u Beograd stigao osokoljen poslednjim pobedama u najelitnijem takmičenju (Litvanci trijumfovali na tri od poslednjih pet utakmica).

Zeleni su definitivno podigli nivo igre otkad ih je preuzeo iskusni Andrea Trinkijeri, koji ima poseban pik na Crvenu zvezdu još iz perioda kada je vodio Partizan.

Zvezda večeras neće imati izbora (20.00, Sport klub1) ali neće imati ni dovoljno prostora za manevar ukoliko se obistine predviđanja da Miloš Teodosić neće moći da pomogne saigračima.

Najbolji košarkaš crveno-belih još uvek oseća posledice povrede koju je zaradio na poslednjem večitom derbiju.

U jednom duelu sa Zekom Ledejem povredio je skočni zglob i od tog meča svaki naredni igrao je na lično insistiranje.

Nakon povratka iz Podgorice, posle poraza od Budućnosti u ABA ligi, ponovo je osetio bolove u nozi zbog kojih nije ni mogao da trenira punim intezitetom.

Svesni njegovog celokupnog značaja po ekipu, ali i rasporeda utakmica, prema kojem crveno-bele uskoro očekuje završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu, crveno-beli verovanto večeras neće rizikovati, uprkos izuzetnom značaju same utakmice.

Eventualnim odsustvom Teodosića, organizacije igre Crvene zvezde biće usložnjena, s obzirom na to da je Nikola Topić odsutan sa parketa više od mesec dana.

Jago dos Santos imaće primarno zaduženje kao organizator igre, a pomagaće mu Adam Hanga i Nemanja Nedović, možda čak i Dežonte Smart.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari