Crvena zvezda peta najgledanija u Evroligi 1Foto: Starsport

U zavisnosti iz kog se ugla gleda, Crvena zvezda ove sezone jeste imala dobru podršku, ali je ona nesumnjivo mogla, možda i morala da bude veća. U Zvezdi će se sigurno pohvaliti zvaničnim podatkom da su peti najgledaniji tim ove sezone u Evroligi, međuti činjenica da su se crveno-beli vremenom i definitivno prebacili u hali „Aleksandar Nikolić“ pokazuje i da broj ljudi na tribinama nije ispunjavao „standarde“ Beogradske arene.

Analitičar „BasketNewsa“ Darijus Garuolis izračunao je da je ukupna posećenost na utakmicama srpskog šampiona u hali „Aleksandar Nikolić“ bila 96.884.

Zvezda je odigrala kod kuće 16 utakmica, dobila je deset a sa tribina je imala podršku od prosečno 6005 gledalaca.

Jasno je da ni nekadašnji Pionir nije bio ispunjen do poslednjeg mesta na evroligaškim utakmicama Zvezde, što bi trebalo da bude i opomena za upravu kluba, koja bi imala ozbiljne probleme da je kojim slučajem morala da organizuje evroligaške utakmice u Beogradskoj areni.

Što zbog organizacije Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici, što zbog neisplativosti, Zvezda je tokom sezone odlučila da organizaciju mečeva definitivno prebaci u hali „Aleksandar Nikolić“.

Da li je u pitanju prezasićenost ili neki drugi razlog, tek, do pre neku godinu Zvzeda je neretko umela da u Evroligi u Beogradskoj areni ima podršku od nekih desetak hiljada ljudi.

Ove sezone to nije bio slučaj.

Veću posetu od Zvezde na utakmicama Evrolige ove sezone imali su   Efes, Makabi Tel Aviv, Žalgiris i Baskonija, dakle dve od četiri ekipe koje nisu prošle u plej-of ove sezone (Žalgiris i Baskonija).

Dakle, ljubav prema svom klubu ne bi trebalo da zavisi od atraktivnosti protivnika, već odnosa prema bojama za koje se navija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari