Crvena zvezda pobedila Čukarički u finalu Kupa Srbije: Pešić doneo „duplu krunu“ crveno-belima 1Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pošto su u finalu pobedili Čukarički rezultatom 2:1 (0:1).

Crveno-beli su do trofeja stigli golovima dvostrukog strelca Aleksandra Pešića, koji je u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat.

On je najpre u 61. minutu, posle centaršuta Kangve udarcem glavom sa pet metara pogodio mrežu, da bi u 76. minutu posle dodavanja Ivanića izašao sam pred golmana Belića i snažnim udarcem poslao loptu u donji desni ugao.

Čukarički je poveo u 20. minutu golom Marka Docića direktno iz kornera. Prethodno je Badamosi pogodio stativu, a onda je kapiten gostiju iznenadio golmana Borjana, koji nije najbolje procenio let lopte.

Na žalost Brđana, to na kraju nije bilo dovoljno da osvoje drugi pehar u ovom takmičenju u klupskoj istoriji, iako su preko Tošića imali odličnu priliku da povedu sa 2:0. Borjan je već bio savladan, ali je Dragović na samoj gol-liniji izbacio loptu u polje.

Tokom prvog poluvremena domaći su imali terensku inicijativu, ali su gosti imali više šansi za golove.

U nastavku su crveno-beli sve vreme napadali, stvarali prilike i zasluženo došli do trijumfa.

Crvena zvezda je tako treći put uzastopno, a šesti put u istoriji kluba osvojila trofej u najmasovnijem takmičenju u Srbiji i, ujedno, stigla i do treće vezane „duple krune“, nakon što je osvojila i Superligu.

Osim trofeja, klubu iz Ljutice Bogdana pripala je i novčana nagrada od deset miliona dinara, koliko osvajaču Kupa dodeljuje Fudbalski savez Srbije.

Meč je odigran pred gotovo praznim tribinama stadiona „Rajko Mitić“, a na malu posetu uticalo je loše vreme, jer je u Beogradu tokom popodneva padala jaka kiša, kao i kasni početka utakmice, čije odigravanje je pomereno zbog Spasovdanske litije.

Računajući i trofeje osvojene u Jugoslaviji ovo je ukupno 27. pehar Kupa u istoriji Crvene zvezde i drugi trofej za odlazećeg trenera crveno-belih Miloša Milojevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari