Crvena zvezda pobedila Olimpijakos u 33. kolu Evrolige, Kampaco doneo trijumf crveno-belima u „bratskom derbiju“ 1Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu Olimpijakos rezultatom 87:79 (26:30, 19:17, 20:12, 22:20) u utakmici 33. kola Evrolige.

Crveno-beli su do četvrtog uzastopnog trijumfa u duelima sa ekipom iz Pireja stigli najviše zahvaljujući sjajnoj igri Fakunda Kampaca, koji je uz 18 poena imao i osam asistencija.

Ekipa Duška Ivanovića posle ove utakmice ima učinak od 16 pobeda i 17 poraza, dok Olimpijakosu sada ima skor od 23/10.

Uz Kamapaca najefikasniji u ekipi Duška Ivanovića bili su Holand sa 17 poena, dok su Petrušev i Vildoza ubacili po 12 poena. Kod gostiju najviše poena postigli su Vezenkov (16), Vokap (15) i Slukas (13).

U prepunoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ presudila je odlična partija domaćeg tima u drugoj četvrtini, kada su predvođeni Kampacom i Vildozom najpre dostigli prednost Olimpijakosa, a potom i preokrenuli rezultat.

Gosti su dobro ušli u utakmicu i zahvaljujući skoku u napadu i odličnom šutu za tri poena brzo stigli do 11 poena prednosti (28:17), ali je u tom trenutku Kampaco preuzeo odgovornost za igru svog tima i preokrenuo dešavanja na terenu.

Argentinac je podigao ritam igre crveno-belih i već do kraja prve četvrtine gosti su imali samo četiri poena viška.

U narednih deset minuta Zvezda je mnogo čvršće zaigrala u odbrani, pre svega u svom reketu. Polovinom ovog perioda došla je i do preokreta (43:39), ali su gosti do poluvremena napravili seriju od 9-2.

Domaći su na početku drugog poluvremena ponovo pojačali intezitet u odbrani i serijom od 7-1 prvi put napravili osetniju prednost (54:48). Osim na početku poslednje četvrtine, koju je Olimpijakos otvorio sa dve vezane trojke, Zvezda je uspevala da sve do kraja sačuva vođstvo.

U poslednjem periodu Holand je trojkama osujećivao svaki pokušaj gostiju da uhvati rezultatski priključak, a u poslednja dva minuta, nakon trojke Kampaca i zakucavanja Petruševa, Zvezda je uspela da izbegne neizvesnu završnicu.

U poslednjem kolu Evrolige Crvena zvezda 13. aprila dočekuje Fenerbahče, dok Fenerbahče dočekuje Baskoniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari