Crvena zvezda pobedila veliki Real Madrid 1Foto: EPA-EFE/ JuanJo Martin

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su najvažniju pobedu u ovoj sezoni, u prepunoj dvorani „Vistalegre“ pobeđen je veliki Real Madrid 87:83 u desetom kolu Evrolige.

Vodili su „crveno-beli“ u većem toku susreta, ali je pobednik odlučen tek u poslednjim sekundama kada je Pero Antić sjajnom fintom prvo izbacio iz ravnoteže Treja Tomkinsa, a onda i pogodio za tri poena, da bi se Zvezda potom uspešno odbranila, pa je veliko slavlje među Alimpijevićevim izabranicima sa razlogom moglo da počne.

Bila je Zvezda potpuno ravnopravan rival, u mnogim segmentima čak i bolji od slavnog protivnika, a i ubacili su ukupno 17 trojki iz 40 pokušaja, na šta Madriđani nisu imali odgovor.

Isticali su se svi u gostujućim redovima, Lazić perfektnom odbranom, Bjelica sjajnim „otvaranjem“ utakmice van linije 6,75 metara, Ročesti koji je izluđivao „Kraljeviće“ svojim ulazima i šutevima za tri poena, kao i Dangubić koji je sa dve vezane trojke odbio nalet domaćina u poslednjoj deonici meča, dok je junak Zvezdine pobede apsolutno zasluženo bio Pero Antić koji je sjajnom odbranom nad Lukom Dončićem sačuvao koš Zvezde, a odmah zatim i pogođenom trojkom sedam sekundi pre kraja rešio utakmicu u korist beogradskog tima.

Ni pre nije bilo dileme da Zvezda može apsolutno da igra sa svima u Evroligi ove sezone, a nakon večerašnje pobede jasno je da ekipa sa Malog Kalemegdana može hrabro da juriša na pobede i u gostima, koje bi mogle biti i odlučujući faktor na tabeli nakon regularnog toka najelitnijeg klupskog evropskog košarkaškog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari