Crvena zvezda popušta pod pritiskom i odriče se 10.000.000 evra zbog mira u kući 1EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

U Crvenoj zvezdi shvatili da bi bez reprezentativca Gane ugrozili i ostvarivanje primarnog cilja do kraja sezone.

Ponuda je bila tako primamljiva da je zbog nje zasedalo najuže upravljačko telo kluba iz Ljutice Bogdana.

Da kojim slučajem nije prethodno transferisan odlazak Jovana Mijatovića u Njujork Siti za 8.000.000 evra plus bonusi, o napuštanju dobro poznate adrese Osmana Bukarija verovanto se i ne bi polemisalo.

U ponedeljak je obznanjeno da je na Marakanu stigla ponuda Čikago Fajera i LA Galaksija za brzonogog fudbalera Zvezde zbog koje su se upalili alarmi na našem najvećem stadionu.

Opcija otkupa ugovora za 10.000.000 evra od strane klubova iz MLS lige predstavljala bi bingo za crveno-bele u finansijskom mislu, međutim, posle odlazaka Mijatovića i Stefana Mitrovića tokom zime, pa i Uroša Kabića mogla bi da dovede upitnim ostvarivanje primarnog cilja do kraja sezone – osvajanje titule prvaka Srbije.

Zvezda je na zimskim transferima Koste Nedeljkovića u Astonu Vilu (9.000.000 evra), kao i pomenutih Mijatovića i Mitrovića već obezbedila finansijski priliv od nekih 20.000.000 evra tako da nije pod moranjem da završi još jedan unosni transfer u tako kratkom vremenskom roku.

Ipak, prema saznanjima Mozzart sporta, vrhuška Crvene zvezde zasedala je zbog opcije prodaje Bukarija u MLS ligu. Nakon višesatnog većanja, odlučeno je da Bukari nije na prodaju, uprkos tome što je ponuda bila odlična.

Zvezda je za angažovanje brzonogog fudbalera izdvojila 3.000.000 evra i samim tim imala bi jasne finansijske benefite, međutim njegovim odlaskom u značajnoj meri bi bio oslabljen kvalitet ekipe, što crveno-beli ne smeju da dozvole, s obzirom na to da zaostaju za Partizanom bod, koji se pritom tokom zime osetno pojačao.

Svesni su u Ljutice Bogdana da za Bukarija verovatno više neće imati tako unosnu ponudu, ali i toga da je plasman u Ligu šampiona, koja će od naredne sezone biti u novom formatu, veliki prioritet koji je uslovljen osvajanjem titule u domaćim okvirima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari