Na Marakani ne znaju šta da rade i kako da odole ponudi od 10.000.000 evra 1Foto: FK Crvena zvezda

Ukoliko bi otišao i jedan od najboljih, a sigurno najbrži fudbaler Crvene zvezde, ambicije ekipe mogle bi da budu dovedene u pitanje, u drugom delu sezone.

Crvena zvezda je tokom zime napunila kasu sa nekih dvedesetak miliona evra.

Ipak, ni ogroman priliv novca nije uverio rukovodioce srpskog šampiona da stavi katanac na zimski prelazni rok i omogući treneru Vladanu Milojeviću da na miru radi sa kadrom, koji je već i onako načet odlaskom Jovana Mijatovića (Njujork Siti) i Stefana Mitrovića (Verona).

Igrački kadar smanjen je i pristankom Uroša Kabića da ode na pozajmicu u Torino, a jedino je u slučaju Koste Nedeljkovića uprava uspela da, uprskos transferu u Aston Vilu za devet miliona evra, izdejstvuje ostanak igrača na istoj adresi do kraja takmičarske godine.

Prema saznanju više beogradskih medija, Osman Bukari mogao bi da krene stopama Jovana Mijatovića, s obzirom na to da je u Ljutice Bogdana stigla ponuda težine čak 10.000.000 evra.

Navodno je Čikago Fajer, takođe član američke MLS lige, zainteresovan da angažuje najbržeg fudbalera Zvezde i verovatno najdominantnijeg u igri jedan na jedan.

U Zvezdi su svesni da je cena za transfer reprezentativca Gane najviša moguća, ali takođe znaju da bi njegovim transferom ekipa izgubila na brzini i prodornosti, pogotovo u fazi tranzicione igre u kojoj je Bukari i najopasniji kada dobije loptu u prostor.

Takođe, revolt kod navijača mogao bi da bude važan faktor prilikom donošenja odluke, posebno jer je klub u zimskom prelaznom roku obezbedio više od 20.000.000 evra transferima Nedeljkovića, Mijatovića i Mitrovića.

Neće biti iznenađenje, bez obzira na navedene argumente, Zvezdan Terzić i njegovi saradnici odluče da prodaju veoma bitnog fudbalera koji po desnoj strani, uprkos određenim limitima u tehnici, pravi veliku razliku.

U tom slučaju, Vladan Milojević mogao bi da ima velike probleme u kojem igraču da pronađe adekvatnu alternaciju prilikom ostvarivanja primarnog cilja, a to je odbrana titule.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari