Crvena zvezda pozvala navijače da uzvrate gostoprimstvo Budućnosti 1Sa prethodnih utakmica Foto: (BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI/Savo PRELEVIC/DS)

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da će učiniti sve da peta utakmica finala plej-ofa ABA lige prođe u sportskom ambijentu i pozvao je navijače da poštuju fer-plej.

„Crvenu zvezdu deli jedan veliki korak ka trofeju ABA lige. Međutim, nakon dva poraza u Podgorici, u kojima su crveno-beli igrali dobro, uspevali da se izbore sa ‘uzavrelom’ atmosferom i kvalitetnim protivnikom koji ima ogroman budžet (a u skladu sa tim i svoja očekivanja), prednost koju su košarkaši Crvene zvezde imali u većem delu obe utakmice u Podgorici se na neobičan način ‘topila’, pa se na kraju epilog cele serije sveo na petu, odlučujuću utakmicu“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Peta utakmica finalne serije igraće se u ponedeljak od 19.00 u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Zvezda je reagovala na saopštenju Budućnosti, za koje je istakla da je „izuzetno raduje“.

„U njemu provejava poruka o značaju ABA lige za region, i ‘primeru za kojim treba da se povedemo i da ga sledimo’… Za značaj ABA lige KK Crvena zvezda se bori već godinama, posebno kroz isticanje važnosti njene regularnosti. Čelnici Budućnosti i autor saopštenja nemaju razloga za brigu – Crvena zvezda će naći način ‘da sledi primer Budućnosti’ i ogromne napore koje su čelni ljudi tog kluba, predstavnici policije, Agencije za Nacionalnu bezbednost i podmladak DPS-a uložili da utakmice u dvorani Morača proteknu u najboljem redu“, navodi se u saopštenju beogradskog kluba.

Zvezda je pozvala sve navijače da dođu u halu, pruže ekipi podršku, a takođe svojim navijanjem „uzvrate na veliko gostoprimstvo koje nam je ukazano u Podgorici na svakom koraku, od sletanja na aerodrom, preko boravka u hotelu, do ulaska u halu“.

Crvena zvezda, takođe, apeluje na navijače da pružaju podršku svom timu poštujući fer-plej i sportsko rivalstvo jer u suprotnom svaki nesportski gest biće sankcionisan.

„Celokupna odgovornost je na rukovodstvu ABA lige, koje je mirno posmatralo događaje tokom treće utakmice finalne serije, na kojoj: pljuvanje igrača, prvog trenera, stručnog štaba i rukovodstva kluba tokom svih 40 minuta, izazivanje povreda oštrim predmetima, kao i upadi pojedinaca na teren, ubacivanje tvrdih predmeta (šrafcigera, upaljača, eksera, kraćih bodeža, kovanica, pa i košarkaških lopti?) uvređivi transparenti na račun pojedinih igrača Crvene zvezde, lične pretnje i uvrede nekolicini igrača Crvene zvezde na terenu, nije bilo dovoljno da se prekine utakmica?“, piše u Zvezdinom saopštenju.

„Sve to, iako nezapamćeno u istoriji ABA lige, bilo je ‘dovoljno’ za pražnjenje počasnih mesta i dva reda na tribinama, i naprasno postalo model za ‘vrhunski organizovanu utakmicu’ nakon reakcije (mlake) ABA lige, koje je valjda shvatilo da bi neko u četvrtoj utakmici i nastradao?“, dodaje se.

Ponovljen je poziv navijačima da se ponašaju „sportski, kulturno“, da se „ugoste sportski prijatelji iz Podgorice kako dolikuje“, ali da se na prvom mestu pomogne timu da pobedi u izuzetno važnoj utakmici isključivo na terenu.

„Takođe, zbog ogromnog interesovanja navijača Crvene zvezde gotovo je izvesno da će hala biti puna. U takvoj atmosferi moguće je da pojedinci pomisle da time što će bacanjem pojedinih predmeta na teren (posebno topovskih udara i petardi) pomoći svom klubu! Zato će Crvena zvezda na sastanku sa predstavnicima bezbednosnih struktura i ABA lige, insistirati na rigoroznim kontrolama na svim mestima: Počev od aerodroma, preko hotela, uključujući i maksimalnu bezbednost soba, kontrolu hrane i obroka gostiju, njihovog bezbednog kretanja po gradu, kao i prilikom ulaska svih gledalaca u halu, koje će podrazumevati i pokazivanje ličnih dokumenata Srbije na uvid, kako se ne bi dogodio neki ‘neplanirani’ scenario koji bi ‘možda’ doveo do prekida utakmice?“, piše u saopštenju Zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari