Crvena zvezda savladala Voždovac (2:1) 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda je nastavila pobednički niz u Superligi Srbije.

Crveno-beli su u trećem kolu ostvarili treću uzastopnu pobedu, a nova „žrtva“ bila je ekipa Voždovca (2:1). Osim tri osvojena boda, trenera Vladana Milojevića sigurno raduje i to što su prve golove u redovima šampiona Srbije postigle novajlije Nikola Stojiljković i Veljko Simić.

Strateg Zvezde je na gostovanju protiv Voždovca šansu dao igračima koji u evropskim mečevima nisu bili u prvom planu. Crveno-bele već u utorak očekuje prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Spartak Trnave, a upravo bi Stojiljković i Simić možda mogli da budu Zvezdini evropski džokeri.

– Presrećan sam zbog ovog gola, mnogo mi znači što sam postigao prvenac i verujem da će ih biti još mnogo u Zvezdi. Iskoristio sam grešku protivničke odbrane. Ostojić je pokušao da vrati loptu golmanu, video sam da mogu da je stignem, presekao sam taj pas i kada sam zaobišao golmana sve je bilo lako – rekao je Stojiljković.

On je naglasio da je njegov prvenac u dresu Zvezde rezultat odlične igre celog tima.

– Pokazali smo da smo kao tim izuzetno jaki i stabilni. Svi dobro znamo šta se u svakom trenutku očekuje od nas, znamo odlično šta je čiji zadatak na terenu i zato nam nije problem da igramo dobro ko god da je u startnoj postavi. Odlično radimo na treninzima, svi se dobro poznajemo i to se vidi na terenu. Ko god da igra Zvezda osvaja tri boda, to je najbitnije – naveo je Stojiljković.

Veljko Simić je samo dan pre meča sa Voždovcem potpisao ugovor sa crveno-belima. U prošlom kolu Superlige bio je strelac za svoj bivši klub Zemun, a golgeterski niz je odmah nastavio u Zvezdi.

– Utisci su fenomenalni, nisam mogao da zamislim bolji debi. Prvi gol u ovom klubu je nešto o čemu mnogo fudbalera sanja, a meni se taj san ostvario veoma brzo. Čitava akcija koja je prethodila pogotku je dobro uigrana, odličan centaršut Gobeljića, sačekao sam povratnu loptu, reagovao sam brzo i posrećilo mi se da je lopta ušla u gol – zaključio je Simić.

            Rezultati i tabela

Petak

Čukarički – Mačva 1:0

Subota

Voždovac – Crvena zvezda 1:2 (0:2)

Napredak – OFK Bačka 1:1 (1:1)

Radnik – Zemun 2:1 (2:0)

Nedelja

Partizan – Mladost (sinoć)

Radnički Niš – Dinamo Vranje (sinoć)

Vojvodina – Rad (sinoć)

Ponedeljak

Spartak – Proleter (20.00)

Tabela: Crvena zvezda 9, Čukarički 7, Radnik 6, Mladost 4, OFK Bačka 4, Napredak 4, Radnički Niš 3, Spartak 3, Partizan 3, Proleter 3, Voždovac 3, Mačva 3, Vojvodina 2, Zemun 2, Dinamo Vranje 0, Rad 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari