Crvena zvezda ubedljivo savladala u gostima Voždovac (4:1)  1Foto: STARSPORT

Voždovac je ipak bio lak zalogaj za Crvenu zvezdu u 27. kolu Superlige – 1:4 (1:2). „Zmajevi“ su samo na početku utakmice uspeli da pokažu zube favorizovanom protivniku, ali osim početnog otpora nisu uspeli da urade ništa više.

Voždovac je svoj počasni gol postigao već u četvrtom minutu.

Milojević je sjajno centrirao sa leve strane, a Stojisavljević je zaboravljen od odbrane Zvezde u kaznenom prostoru rutinski glavom savladao golmana crveno-belih Borjana (1:0). Iako je tada delovalo da ćemo na „krovu“ gledati nezivestan meč, ispostavilo se ipak da je to bilo sve od domaćih za ovu utakmicu.

Gostima nije dugo trebalo da se saberu od početnog šoka, a Gajić je već u 20 minutu sjajno šutirao sa preko 20 metara, ali je golman domaćih Krunić sprečio da lopta ode pod samu prečku. Izjednačenje je usledilo u 30. minutu, kada je Katai efektno centrirao, a Ben u padu glavom poslao loptu u donji ugao gola domaćih (1:1).

Napadaču sa Komorskih Ostrva ovo je bio 61. gol u crveno-belom dresu, čime je postao najbolji inostrani strelac u klubu sa „Rajka Mitića“.

Ovim pogotkom je srušio rekord koji je do sada sa golom manje držao Ričmond Boaći. Ben je inače u Crvenu zvezdu došao u zimu 2018. godine na insistiranje trenera Vladana Milojevića, a uprava kluba pokušavala je bezuspešno da ga „na silu“ proda u više navrata.

Prošle sezone čak nije bio ni prijavljen za evropske mečeve, ali se radom i golovima kasnije ipak nametnuo novom treneru Dejanu Stankoviću.

Samo sedam minuta posle Benove bravure Ivanić je doneo gostujućoj ekipi potpuni preokret, a pogodak je postigao glavom posle centaršuta Gavrića (1:2). Mogla je Zvezda do poluvremena da dodatno poveća vođstvo, ali je Ben promašio ceo gol sa manje od deset metara.

Nije zvezda stala ni u drugom poluvremenu, a vođstvo je povećao Gavrić u 68. minutu (1:3). Do kraja je još i Vukanović pogodio u 75. minutu (1:4) kada se u kaznenom prostoru najbolje snašao u „buketu“ igrača obe ekipe posle kornera.

Crveno-bele za vikend očekuje meč protiv Mladosti na domaćem terenu, a posle toga dvonedeljna pauza zbog utakmica reprezentacija u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Posle pauze, Zvezdu očekuju verovatno dva ključna meča za odbranu titule, najpre protiv Napretka u Kruševcu, a potom i kod kuće protiv Partizana.

Dva autogola u Surdulici

Vojvodina nije juče uspela da u Surdulici uzme sva tri boda protiv Radnika – 2:2. Domaći su u 30. minutu poveli golom Danovskog, a prednost je bila duplirana u 43. zahvaljujući autogolu Bjekovića (2:0). „Lale“ su krenule da spašavaju rezultat tek u zaustavnom vremenu prve deonice, pa je tako u 47. Drinčić smanjio prednost domaćih (2:1). Ekipa Nenada Lalatovića stigla je do izjednačenja u 47. minutu zahvaljujući autogolu Bogdanovskog.

  1. KOLO

Čukarički – Radnički (N) 0:0

Inđija – Novi Pazar 1:0

Javor – Rad 1:1

Mladost – Metalac 1:1

Napredak – Bačka 2:1

Proleter – Spartak 2:0

Radnik – Vojvodina 2:2

TSC – Mačva 3:0

Voždovac – C. zvezda 1:4

Partizan – Zlatibor sinoć

Tabela:C. zvezda 77, Partizan (-1) 65, Vojvodina 54, Čukarićki 52, Spartak 43, Radnik 42, Proleter 42, TSC 41, Radnički (N) 38, Metalac 37, Voždovac 33, Mladost 33, Javor 30, Novi Pazar 30, Napredak 28, Rad 27, Inđija 26, Zlatibor (-1) 21, Mačva 20, Bačka 15.

Van la Para tužio Zvezdu zbog dugova

Bivši fudbaler Crvene zvezde Radživ van la Para izjavio je za holandske medije da je preostalu zaradu od crveno-belih odlučio da potraži putem tužbe. On tvrdi da je za šest meseci boravka u klubu primio samo jednu platu i da je posle rastanka tražio zaradu za samo osam meseci iako je navodno imao pravo da traži da mu se isplate pune tri sezone. – Sporazumeli smo se na osam meseci. Prva rata je plaćena. Druga nije. Stvar je sada kod FIFA – izjavio je Van la Para.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari