Crvena zvezda za ponos i obraz protiv bratskog kluba: Sprečiti da Olimpijakos igra po automatizmu 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

U preostala dva kola, košarkaši Crvene zvezde igraće za čast, obraz ali i obaranje klupskog rekorda. Večeras će imati priliku da protiv bratskog kluba dostignu najbolji učinak (19.00).

Pobedom na terenu Asvela, košarkaši Crvene zvezde oprostili su se, u prethodnom kolu, od mogućnosti plasmana u TOP 8 fazu.

U preostale dve runde, crveno-beli će sigurno igrati za čast i obraz, koristeći mogućnost i da obore klupski rekord po broju pobeda u Evroligi, u jednoj sezoni.

Trenutni je na kvoti 16, a puleni trenera Duška Ivanovića večeras će imati priliku da protiv Olimpijakosa dostignu broj trijumfa, s obzirom na to da su na skoru 15-17.

Kadrovski problemi u poslednjih, nešto više od mesec dana, i dalje more crveno-bele. Branko Lazić je duže vreme odsutan zbog bolova u leđima, dok je Nemanja Nedović van stroja u poslednjih par nedelja, nakon preležanog virusa.

– Branko je počeo jače da trenira. Nedović takođe trenira, videćemo da li će biti u ekipi. Bentil je zasad nedelju dana, pa ćemo videti evoluciju – poručio je Duško Ivanović.

Olimijakos je u Beograd došao vođen idejom da u preostala dva kola zadrži lidersko mesto, što je izvanredan rezultata za ekipu kojoj slične projekcije nisu bile davane na startu sezone, ni približno (23-9).

Zvezda bi mogla, pak, pred dupke popunjenim tribinama hale „Aleksandar Nikolić“ da primeni recept svog najvećeg rivala, koji je pre par kola deklasirao crveno-bele u Beogradskoj areni.

– Hoćemo da dobijemo preostale dve utakmice, bez obzira da li imamo šanse. Olimpijakos je pokazao da je jedna od najboljih ekipa, što ukazuju i plasman i igra.To je ekipa koja ima izuzetno kvalitetne igrače koji igraju dugi niz godina skupa i u velikoj meri po automatizmu. Poznaju se izvanredno, postižu veliki broj lakih koševa zato što se poznaju. Moramo te koševe da smanjimo, da ih ne postižu na uobičajen način – naznačio je deo plana, šef struke crveno-belih.

Zvezda je, na opšte iznenađenje, slavila u prvom ovosezonskom međusobnom susretu, svrstavši se time u red odabranih, s obzirom na to da su još samo dve ekipe pobeđivale Olimpijakos u hali „Mira i prijateljstva“.

– Šta je bilo pre, ne pomaže nam za sutra. Da zaboravimo to i da igramo odbranu – zaključak je Ivanovića.

HASAN MARTIN PROTIV SVOJIH

Američki centar, Hasan Martin, u poslednje vreme beleži nešto bolje partije.

Večeras će se susresti sa nekadašnjim saigračima, s obzirom na to da je pre letošnjeg dolaska u Zvezdu, dve godine nastupao za Olimpijakos.

Odlično je upoznat sa centarskim kvalitetima Mustafe Fala, koji na mestu petice pravi jasnu razliku u korist svog tima.

– Očekujem tešku utakmicu. Igraju sjajno čitave sezone, imaju velike igrače. Moramo da igramo sa maksimalnim intenzitetom, budemo agresivni. Ne možemo da pravimo previše grešaka, jer će to iskoristiti. Igraju dobro kao tim i moramo da igramo agresivno odbranu, ograničimo broj izgubljenih lopti u napadu.

Centar iz Francuske je izuzetno dominantan u zaštiti svog obruča, jedan je od najboljih bolkera u Evroligi, sa čime je odlično upoznat i sam Martin.

– Morate da što pre da mu se nametnete fizički, izgurate iz reketa. Voli dosta i da dodaje i moramo da mu budemo blizu u odbrani, ne dozvolimo mu da se odomaći u reketu.

Kako vreme prolazi, deluje da Fakundo Kampaco i Martin sve bolje funkcionišu i da im je konekcija u piku sve izraženija i očiglednija.

– Njegova energija u odbrani i napadu, trudim se da je pokupim. Način na koji menja ritam utakmice, brzinom i čvrstinom… Zaista je zadovoljstvo igrati sa njim i u velikoj meri mi olakšava posao . jasan je Amerikanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari