Crveno-beli do boda u samom finišu sa Javorom u Superligi 1Više posla nego inače: Milan Borjan Foto: Starsport

Debakl od Totenhema još uvek je u mislima fudbalera Crvene zvezde.

Iako je smisleno iskombinovao sastav za jučerašnje gostovanje u Ivanjici, trener Vladan Milojević mogao je da bude zadovoljan jedino izdanjima Bena i Simića i utešan jer su njegovi izabranici protiv Javora izbegli poraz pred sam kraj utakmice, golom rezerviste Jevtovića – 1:1 (1:0).

Neverovatno je šta su sve promašili crveno-beli u Ivanjici, čak tri zicera na samo par metara od golmana Lazovića, koji je pred kraj prvog poluvremena skinuo zicer Boaćija u situaciji jedan na jedan i nekako nagovestio da će u 15. kolu Zvezda napraviti prvi veći kiks, ako se izuzme poraz u večitom derbiju, u vidu remija na jednom od najmanjih, ujedno i najlošijih terena u Superligi.

Dominirali su crveno-beli sve vreme; uglavnom su kontrolisali ritam meča, koji je za domaće prilike bio na zavidnom nivou. Agilni Simić pokazao je na delu da verovatno zaslužuje i šansu u Ligi šampiona; jedan dugačak pas Vulića maestralno je primio grudima, dao sebi for i u trku odlično šutirao levom nogom. Lazović je sjajno intervenisao, kao i u šansama koje su u prvih 45 minuta imali Rodić, Ivanić i pogotovo Boaći. Najslabiji pojedinac u redovima Zvezde, Kanjas je imao mnogo problema u iznošenju lopte, stvaranju viška u manevru i bio je jedan od direktnih krivaca za gol domaćina u 25. minutu. Španac nije ispratio svog igrača; Mrkaić se odlično ubacio u prostor, na vreme primetio Petkovića koji se pravovremeno ubacio na drugoj stativi i postigao deveti superligaški gol. Kanjas je prouzrokovao i odličnu šansu pomenutog Mrkaića i nakon promašenog zicera Boaćija, još u svlačionici trener Milojević odlučio je da Španca odmori, ubaci Tomanea i promeni formaciju sa dvojicom napadača.

U nastavku su viđene viktorije ispred golmana Lazovića; domaćin je šansu tražio iz kontranapada, u par situacija možda je i mogao da iznenadi jučerašnjeg kapitena Zvezde, golmana Borjana (Marin nije bio ni u protokolu) koji je bio vidno nervozan razvojem situacije, ali i reakcijama štoperskog tandema Milunović-Babić. Crveno-beli su imali nebrojano prilika; tri dobre situacije iz slobodnih udaraca na nekih osamnaest metara, ali su Ben i Vulić bili neprecizni. U poslednjih 15 minuta fudbaleri Javora gotovo da nisu izlazili iz svog šesnaesterca; Ben je imao zicer na par metara od gola; Tomane je u jednoj gužvi promašio nemoguće i kada se činilo da će Zvezda doživeti i drugi poraz u Superligi, juče najbolji pojedinac u redovima crveno-belih, Simić je odlično pronašao Boaćija, ovaj prosledio pas ka slobodnom Jevtoviću koji je u 87. minutu napokon matirao Lazovića. Trener Milojević naredio je štoperu Milunoviću da ostane u protivničkom šesnaestercu, iako je meč produžen za pet minuta, vremena za nešto konkretnije više nije bilo. Zvezda je stala u Ivanjici i trka za titulu automatski je postala zanimljivija.

Superliga 16. kolo

Napredak – Čukarički     3:1

Rad – Spartak     2:0

Radnik – Mladost             0:1

Mačva – Vojvodina         0:1

Javor – C. zvezda              1:1

TSC – Voždovac 2:2

Partizan – Inđija                sinoć

Proleter – Radnički N.    odloženo

Tabela

  1. C. zvezda (-1) 40
  2. Čukarički (-1) 33
  3. Vojvodina 33
  4. Partizan (-1) 29
  5. TSC 29
  6. Voždovac 26
  7. Radnički N. 25
  8. Mladost 22
  9. Spartak 21
  10. Javor 20
  11. Napredak 18
  12. Proleter 16
  13. Radnik (-1) 15
  14. Rad 11
  15. Inđija 7
  16. Mačva 4

 

Lalatović „prozvao“ upravu

Fudbaleri Vojvodine otišli su na novembarsku pauzu u Superligi veoma dobro raspoloženi. Igrači Nenada Lalatovića pobedili su na subotnjem gostovanju Mačvi u Šapcu (1:0) i noćili su na drugom mestu tabele, sa 33 osvojena boda u 16 utakmica. Uprkos dobroj situaciji i drastično boljoj jeseni nego prethodnih sezona, trener Novosađana nije bio do kraja zadovoljan. „Vidim samo kritike i ne znam šta je razlog tome. Možda to što je Vojvodina druga ili to što će izaći u Evropu? Ja sam i došao ovde zbog toga, a ukoliko smetam, mogu i da odem, to nije nikakav problem. Nadam se da je barem 80 posto naše uprave srećno što smo pobedili, a 20 posto možda i nije. No, šta da radim? Moji igrači su pokazali kako se bori za klub. Mi nemamo veliki fond igrača, ali od ovoga što imamo, ja izvlačim maksimum. Oni mi daju srce, a ja njima svoju dušu“, ilustrativan je bio trener Lalatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari