CSKA drugi finalista Evrolige, Real ostaje bez trofeja 1Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Košarkaši CSKA iz Moskve plasirali su se večeras u finale Evrolige, pošto su u polufinalu pobedili prvaka Evrope Real Madrid sa 95:90 (18:22, 25:23, 22:28, 30:17).

Drugi polufinalni meč u Vitoriji bio je vrlo intezivan i dinamičan od prvog minuta. Oba tima su bila vrlo raspložena i dobro pripremljena za borbu.

Madriđani su nešto bolje počeli utakmicu i u finišu prve deonice imali su prvu dvocifrenu prednost od 22:11. CSKA je ipak do isteka prvih 10 minuta uspeo da napravi seriju od 7:0 i smanji zaostatak.

Dobrom igrom u nastavku uhvatili su u potpunosti priključak, čak i da preokrenu rezultat, ali su na poluvreme otišli s dva poena zaostatka.

Posle pauze Real je ponovo bio bolji, pa je u trećoj četvrtini u jednom trenutku imao i prednost od 14 poena (65:51), ali je CSKA još jednom uspeo da se vrati.

Moskovljani su sve do četiri minuta pre kraja meča jurili zaostatak, da bi prvo izjednačili na 80:80, a potom i poveli sa 89:85.

Na 17,4 sekunde Pablo Laso zatražio je tajm-aut, posle kog je i samo dve sekunde igre trojku pogodio Serhio Ljulj za 91:90.

CSKA je ipak s linije penala uspeo da overi pobedu i plasman u finale Evrolige u kom će u nedelju od 20.30 igrati protiv Efesa.

Najistaknutiji u pobedničkoj ekipi bio je Nando De Kolo sa 23 poena, a uz to je imao četiri skoka i dve asistencije, dok je i Serhio Rodriges takođe postigao 23.

U ekipi Real Madrida istakao se Fabijen Kozer sa 18 poena, dok je 13 dodao Serhio Ljulj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari