Čukarički najgori klub u grupnoj fazi evro kupova 1 EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Čukarički na najteži način shvata koliko je teško biti konkurentan u Evropi i ostvarivati dobre rezultate u domaćim okvirima.

Ispašće na kraju da je Crvena zvezda, pre svega, odličnim rezultatima u prethodnih sedam godina (grupna faza Lige šampiona i Lige Evrope) napravila „medveđu uslugu“ ostalim srpskim klubovima, ovosezonskim učesnicima u Ligi Evrope i Ligi konferencija.

TSC i Čukarički su, objektivno napisano, počašćeni mestima u grupnoj fazi navedenih takmičenja, posebno jer u prva tri kola nisu osvojili više od boda (remi TSC-a sa Olimpijakosom).

Naročito inferioran pokazuje se Čukarički, koji ne samo da je zabeležio sva tri opraza već je na očajnoj gol razlici 1:11.

Belo-crni su, u konkurenciji još osam klubova koji posle uvodna tri kola nisu osvojili ni bod, sa najlošijim učinkom zbog pomenute gol razlike.

Čukarički je skupo koštao blamantan poraz od Fiorentine u Firenci u četvrtak uveče (6:0). Bila je to najubedljivijia pobeda „ljubičastih“ otkad se takmiče u evro kupovima.

Meč će ostati zapamćen i po neshvatljivim izjavama Igora Matića, trenera Čukaričkog, koji je posle meča, sumirajući utiske, bez ustezanja izjavio da je bio zadovoljan kako mu je ekipa izgledala u prvih šest minuta utakmice.

Na gol razlici 1:11, belo-crni su nešto lošiji od Antverpa, s tim da je šampion Belgije ove sezone učesnik Lige šampiona, neuporedivo zahtevnijeg takmičenja u odnosu na Ligu konferencije.

Belgijanci su poraženi u sve tri utakmice, ali im je gol razlika bolja za jedan pogodak (3:12).

Sa sva tri poraza su i Benfika (0:4) i Union Berlin (2:5) u Ligi šampiona, pa Haken (1:10) i LASK (2:6) u Ligi Evrope, kao i Brejdablik (2:9), Olimpija (0:6) i Trnava (1:8) u Ligi konferencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari