Hrvatski stručnjak razočaran u srpske fudbalere u svom timu 1 EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Torino ni ove sezone ne beleži neke zapaženije rezultate u Seriji A, što trenera Ivana Jurića čini sve nervoznijim.

„Bikovi“ u poslednjih pet utakmica nisu zabeležili nijednu pobedu. Zauzimaju tek 14. mesto na tabeli Serije A sa svega devet osvojenih bodova.

Hrvatski stručnjak je sve više nezadovoljan partijama svojih izabranika, a čini se da su ga naročito razočarali srpski fudbaleri.

Nedavno je u italijanskim medijima objavljen tekst u kojem se navodi da su odnosu između Jurića i Ivana Ilića veoma uzdrmani i da bi reprezentativac Srbije već u januaru mogao da napusti Torino, uprkos tome što je ne tako davno stigao u klub iz Verone na insistiranje hrvatskog stručnjaka.

Takođe, Jurić sve manje ima strpljenja za Nemanju Radonjića i njegove velike oscilacije u igri, iako je zahvaljujući njemu srpski fudbaler, posle slabog učinka u Marseju izabrao povratak u Italiju (prethodno bio na pozajmicama u Herti i Benfiki).

O svemu tome su podrobno informisani italijanski novinari, koje je upravo i zanimao odnos Jurića sa srpskim fudbalerima.

– U ovom momentu razmišljam o drugačijim izborima. Kada se maksimalno potrošiš na nekog igrača, onda očekuješ najbolje od njega. Ali to sada nije slučaj. Nisam srećan zbog toga je to su moje stvari kojima treba da se bavim. Prihvatam odgovornost i shvatam gde sam pogrešio. Ako moram da napravim drugačije izbore, trudiću se da negativu pretvorim u pozitivu. Znam da su oni dobri igrači ali u ovom trenutku ne pružaju dovoljno – potvrdio je Jurić da nije zadovoljan formom Ilića i Radonjića.

Novinari su tražili od nekadašnjeg trenera Verone da malo detaljnije objasni zbog čega smatra da Ilić ne igra na željenom i očekivanom nivou.

– Igrači imaju uspone i padove, imaju svoja ramišljanja koja nekad izraze, nekad ne. Moje fundamentalno razmišljanje je da svaki igrač treba biti svestan svojih mana i vrlina kako bi napredovao. Ako neko hoće sa napreduje onda kod nas ima sjajne primere Bonđorna, Ričija i Shursa koji su se mnogo poboljšali. Shurs je težak ali je postao svestan mana i eliminisao ih. Neki ljudi to razumeju u ranijim fazama i naprave bolje karijere. Onda prođu bolje i na finansijskom planu. Neki ne razumeju i ostanu tu gde jesu.

U direktnom obraćanju, iskusnom sturčnjaku je postavljeno pitanje i da li odluku da Vanja Milinković Savić bude prvi golman smatra pogrešnom?

– Imao je i on pozitivne i negativne periode. Kada izabere mladog golmana koji nigde nije branio, trener je izabrao težak period. Ali iskreno mislim da će Vanja uspeti. Vidim kod njega želju i mentalnu volju kada se suočava sa negativnim stvarima. Sa golmanima morate da imate strpljenja, ali za Vanju sam uveren da će biti još jači – ubeđen je Jurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari