Cvetković i Obradović novi selektori Rukometnog saveza 1Foto: Starsport

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije jednoglasno je imenovao selektore muške i ženske seniorske reprezentacije.

Najbolje srpske rukometaše vodiće Jovica Cvetković, sa kojim su „orlovi“ započeli kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj koje je na programu u januaru 2018. godine, dok će selektor dama umesto Dragice Đurić, koja je razrešena dužnosti, biti Mr. Ljubomir Obradović, sopštio je Rukometni savez Srbije.

Jovica Cvetković (57) prvi je selektor reprezentacije Srbije, koju je vodio u periodu od 2006. do 2009. godine. Sa njim na klupi, srpski rukometaši osvojili su osmo mesto na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. godine. U trenerskoj karijeri osvajao je šampionske titule sa Crvenom zvezdom, makedonskim Metalurgom i banjalučkim Borcem.

Mr. Ljubomir Obradović (62) je jedan od najvećih trenerskih uspeha napravio sa juniorima Jugoslavije osvojivši zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2000.godine. Osvajao je šampionske titule sa Crvenom zvezdom i makedonskim Vardarom, a posle šampionskog niza od šest titula na klupi portugalskog Porta, obavljao je i funkciju selektora reprezentacije Crne Gore sa kojom se plasirao na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine. Ostali kandidati za selektore bili su Nedeljko Vučković (muškarci), Radan Rovčanin, Nenad Kraljevski, Šandor Rac, Časlav Dinčić i Bratislav Obućina (žene).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari