„Da fudbal pobedi nasilje“: FSS i Čukarički objavili saopštenje o prekinutoj utakmici sa Partizanom 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Potpredsednik FSS Branislav Nedimović i Dragan Obradović, prvi čovek FK Čukarički, oglasili su saopštenjem. Tema je prekinuta utakmica 30. kola Superlige Srbije između Čukaričkog i Partizana.

Duel je, nakon brojnih kraćih prekida, zaustavljen u 23. minutu, a kada je tribina na kojoj su bili navijači Partizana ispražnjena, a sudija odlučio da su se setkli uslovi da meč bude nastavljen, gosti su odbili da izađu na teren, piše Sport Klub.

Saga je nastavljena dan kasnije kada je trebalo da bude nastavljena utakmica, ali tada Čukarički nije želeo da igra.

Saopštenje koje su potpisali potpredsednik FSS Branislav Nedimović i predsednik Čukaričkog Dragan Obradović, prenosimo u celosti i bez izmena:

„Želeći da fudbal pobedi nasilje, sportski duh nadvlada administrativni model postupanja, održani su brojni razgovori prethodnih dana između Dragana Obradovića vlasnika Čukaričkog iz Beograda i potpredsednika FSS-a Branislava Nedimovića, a u cilju prevazilaženja haotičnih scena na meču ovog kluba sa FK Partizan.

Konstatovano je sledeće:

1. Da je nedopustivo nasilje koje se dogodilo od strane navijača FK Partizan i da je jedino ono razlog za prekid utakmice.

2. Da su se organi reda maksimalno angažovali i da njihovim činjenjem su zaštićeni životi i zdravlje svih na stadionu.

3. Da je na osnovu gotovo svih činjenica FK Čukarički mogao za „zelenim stolom” da dobije ovaj meč.

Ali…

U cilju zaštite srpskog fudbala i nebacanja ljage na fudbalsko prvenstvo, sagovornici poštujući institucije Zajednice superligaša i prvoligaša, predlažu sledeće:

1. Da Direktor takmičenja poštuje sve propise i lično preduzme mere zasnovane na aktima.

2. Da se u terminu kada ovlašćeno lice to odredi nastavi prekinuti meč.

3. Da svaki sličan prestup se „drakonski“ kazni, a sve u cilju zaštite takmičenja.

Potpredsednik FSS se ovim putem zahvaljuje FK Čukarički iz Beograda na zaštiti integriteta Superlige iako su bili u prilici da administrativnim putem reše meč u svoju korist.

Na ovaj način štitimo reularnost srpskog fudbala i svih njegovih aktera u godini kada se naša reprezentacija bori posle 24 godine da ode na Evropsko prvenstvo, a srpski klubovi poput Crvene zvezde, TSC, Čukaričkog, Partizana, Vojvodine i ostalih bore da naš fudbal po prvi put u novijoj istoriji ima više učesnika u grupnim fazama. Regularnost, fudbal i Srbija na prvom mestu!“, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari