Superliga odlučila da se danas ne igra nastavak utakmice na Banovom Brdu: Razlog za prekid to što je policija sporo praznila tribinu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Direktor takmičenja Superlige Srbije Aleksandar Pivić odlučio je da se juče prekinuta utakmica 30. kola Superlige Srbije između Čukaričkog i Partizana neće nastaviti danas.

Derbi poslednje runde ligaškog dela takmičenja je nakon jučerašnjeg prekida trebalo da bude nastavljena danas u 18.00, ali je nakon velike neizvesnosti direktor Superlige doneo odluku o odlaganju.

Kako je naveo Pivić, meč će biti odložen zato što je Čukarički uložio žalbu zbog prekida, ali i zbog spora oko termina nastavka meča.

Konačna odluka u uvezi sa odloženom utakmicom biće doneta po okončanju žalbenog postupka, a kako Danas nezvanično saznaje Čukarički i Partizan bi trebalo da dovrše započeti duel u utorak 25. aprila.

Uprkos tome što su čelnici Čukaričkog tvrdili da su za prekid odgovorni fudbaleri i predstavnici Partizana, direktor Superlige je naveo da je pravi razlog to što je policija sporo i neefikasno praznila tribinu.

To je, kako se navodi, uzrokovalo pauzu od 50 minuta i ugrožavalo bezbednost i sigurnost aktera meča.

Iako su u Čukaričkom tvrdili da nisu dobili službeno obaveštenje da će utakmica biti nastavljena danas, Aleksandar Pivić tvrdi da je na vreme poslao tu informaciju klubovima „putem službenog informacionog sistema KOMET“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari