Čukarički: Nisu obrazloženi razlozi prekida, jedini ishod jeste službeni rezultat u našu korist 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trebalo je da bude derbi za drugo mesto pred start plej-ofa, ali se meč na Banovom brdu pretvorio u performans huligana u navijačkim obeležjima Partizana. Jučerašnji prekid meča Čukarički – Partizan, danas neće dobiti nastavak.

Očigledno pod pritiskom, fudbaleri Partizana juče su insistirali na tome da se utakmica prekine i da danas od 18 časova bude nastavljena.

Iako su u Čukaričkom smatrali da uslovi za nastavak utakmice postoje, nakon što je ispražnjena istočna tribina na kojoj su bili navijači Partizana, glavni sudija utakmice postupio je u skladu sa željama i interesima crno-belih.

Uprkos tome što niko iz kluba sa Banovog brda nije obavešten o razlozima odluke da utakmica bude prekinuta, odlučeno je da danas bude nastavljena, međutim, u Čukaričkom smatraju da su brojne odredbe juče prekršene i da danas neće izaći na teren.

– Sve što se dešavalo na stadionu na Banovom brdu velika je sramota srpskog fudbala. Čukarički je učinio sve što je traženo da se stvore uslovi da meč posle pražnjenja istočne tribine bude nastavljen.

Stav uprave Čukaričkog je da se fudbalski propisi moraju poštovati, a da vinovnici incidenta moraju da budu sankcionisani. Naš klub nije formalno obavešten o odluci da bude igran nastavak meča, nismo dobili niti pismenu odluku, niti bilo kakvo drugo obrazloženje o razlozima prekida, kao ni o zakazivanju utakmice u novom terminu. Takođe, glavni sudija meča nije dao znak za kraj utakmice.

Odluka o prekidu i naknadnom nastavku utakmice suprotna je važećim propisima. Jedini pravno utemeljeni ishod meča isključivo mora biti registracija utakmice službenim rezultatom u korist Čukaričkog, ekipe koja nije odbila nastavak meča.

Našem klubu je ostala nepoznanica na osnovu kojih bezbednosnih činjenica je sudija doneo odluku o otkazivanju utakmice, ili je, kao što to brojni snimci pokazuju, odluka doneta nakon izričitog odbijanja igrača i predstavnika Partizana da nastave meč i da napuste teren za igru.

Čukarički će u toku dana dostaviti medijima zvaničnu žalbu koja će biti upućena na adresu Zajednice fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije – navedeno je u klupskom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari