Da li će Australijan open nazvati jedan od terena po Novaku Đokoviću? 1foto EPA-EFE/Kai Foesterling

Kreg Tajli, direktor Australijan Opena, još uvek nije siguran da li će Novak Đoković imati tu čast da jedan od stadiona u „zemlji kengura“ nosi ime po njemu.

Đoković je nedavno stigao do 24. grend slem titule, od kojih je čak 10 osvojio u Australiji, poslednju ove godine, kada je sa 3:0 pobedio Stefanosa Cicipasa u finalu.

Nema sumnje da Đoković i Australija imaju posebnu vezu, ali i burnu prošlost, s obzirom da je odande deportovan 2022. godine usled odluke da se ne vakciniše.

U „Rokenrol tenis podkastu“, Tajli je pokušao da objasni šta stoji kao prepreka na putu da ime stadiona nosi ime po Đokoviću, piše Nova.

„Vi ste druga osoba koja me je to pitala danas. Vidite, imenovanje arene nije moja odluka ili Tenisa Australija jer mi… Mnogo ljudi ne shvata da Vimbldon, Rolan Garos i US Open su u vlasništvu terena na kojima se igraju turniri. Mi ih iznajmljujemo, Vlada Viktorije je vlasnik poseda i imamo sreću da oni investiraju u njih. Ipak, mi ih ne posedujemo“, rekao je Tajli.

Objasnio je i kako ide proces pripreme turnira.

„Mi od septembra krećemo sa pripremom, u decembru se useljavamo, spremamo sve za događaj i sredinom februara se iseljavamo, i onda se tokom godine tu održavaju koncerti i ostali događaji. Nema tih teniskih terena. Voleli bismo da ih mi posedujemo jer mislimo da bismo imali više krativnosti u organizovanju više teniskih događaja tokom godine“, dodao je Tajli.

Istakao je da želi da Novak bude nagrađen za sve uspehe u Australiji, ali još uvek nije jasno na koji način.

„Vlada radi veliki posao na sinhronizaciji događaja. Naš turnir je drugačiji od ostalih stvari. Imenovanje arene bila bi kombinacija koja bi morala da ima i uticaj vlade. Ja bih svakako bio neko ko podržava da se Novaku na neki način oda priznanje za njegova neverovatna dostignuća ovde u Australiji“, zaključio je Tajli.

Đoković bi trebalo da igra na Australijan openu i početkom 2024. godine, kada će napasti 25. grend slem titulu i ujedno braniti 2.000 ATP poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari