Da li će velike nade Crvene zvezde uskoro zaigrati protiv Lea Mesija? Paket i mašnica vredni oko 10.000.000 evra 1Foto: Starsport/Dimitrije Vasiljević

Uprkos tome što je prihodovala 9.000.000 evra od prodaje Koste Nedeljkovića u Aston Vilu, Crvena zvezdaje  rešena da dodatno oslabi igrački kadar u jeku borbe za titulu u domaćem prvenstvu.

Ako je za transfer talentovanog desnog beka imalo logike, jer kasa crveno-belih nije dovoljno puna, naprotiv, onda su najavljeni odlaci još dvojice darovitih fudbalera u skorije vreme nešto što se navijačima Crvene zvezde sigurno neće dopasti.

Nedeljković se posle potpisanog ugovora u Birmingemu već vratio na pripreme Zvezde, s obzirom da će u Ljutice Bogdana ostati do kraja sezone kao pozajmljeni fudbaler nekadašnjeg prvaka Evrope, a opremu će uskoro razdužiti njegov vršnjak Jovan Mijatović, ali i Uroš Kabić.

Uprava Zvezde danima već, praktično od dolaska na Kipar, gde ekipa obavlja zimske pripreme, pokušava da ubedi Mijatovića u neophodnost njegove prodaje, iako je za prvi tim odigrao tek par meseci i uprkos protivljenju 19-godišnjeg napadača, po svemu sudeći uspeće u tome.

Ponuda Njujork Sitija očigledno je veoma primamljiva za rukovodioce kluba, kojima je milionski priliv najbitnija stavka u razmatranju fudbalske perspektive momka iz Batajnice.

Iako je Zvezda imala i boljih ponuda, u smislu kvalitetnijih evropskih klubova, garantovanih 8.000.000 evra, uz 2.000.000 u vidu bonusa za upravu deluju tako primamljivo da se danima već bavi diplomatskom aktivnošću navodeći Mijatoviću primere igrača koji su iz MLS-a kasnije ostvarivali transfere u kvalitetne evropske klubove.

Među njima je i Đorđe Petrović, koji je pre par meseci opremu Nju Inglanda zamenio plavom bojom Čelsija.

I dok se čeka formalizacija dogovora i nevoljni odlazak Mijatovića u Njujork, prema saznanjima Mozzart sporta, kartu za Ameriku uskoro bi mogao da kupi i Uroš Kabić.

Mladić koji je prošlog leta stigao u Ljutice Bogdana iz Vojvodine, posle šest meseci mogao bi trajno da napusti klub.

Verovalo se da je neko ko će u skorije vreme zauzeti mesto u standardnoj postavi po levoj ili desnoj strani u ofanzivnom delu tima, međutim kod Baraka Bahara jedva da je uspeo da „opepeli“ ulazeći na malom broju utakmica kao rezerva.

Zvezda je imala ideju da ga pošalje na pozajmicu, ali je ponuda američkog Šarlota razvukla osmehe na licima Zvezdana Terzića i njegovih saradnika.

Oni još uvek nisu odlučili šta im je činiti, ali ne bi bilo iznenađenje da prihvate primamljivih 1.500.000 evra, gotovo duplo više nego što su Vojvodini isplatili letos kada je dolazio iz Novog Sada (8000.000 evra).

U tom slučaju, jednim potezom zaradili bi gotovo 10.000.000 evra, a Mijatović i Kabić došli bi u opziciju da sa Njujork Sitijem i Šarlotom zaigraju protiv Lionela Mesija i njegovog Majamija.

Šarlot je prošlu sezonu završio tek na 19. mestu u MLS ligi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari