Da nam je više takvih žustrih utakmica: TSC vrlo angažovan, ali Zvezda golovima i iz dva penala s pobedom dočekuje večiti derbi (VIDEO) 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crvena zvezda je ostvarila cilj, jer s pobedom dočekuje 172. večiti derbi s Partizanom u subotu, 9. marta, u 17 časova.

U derbiju 23. kola pobedila je TSC u Bačkoj Topoli s 3:1.

Prvaku su od pomoći da savlada lanjskog vicešampiona, koji je igrao vrlo angažovano, bila dva penala.

Zvezda je prednost s 1:0 i stekla s bele tačke.

Nepogrešiv je bio Kanga u 36. minutu. Neobranjivo je poslao visoku loptu u desnu stranu Ilićevog gola.

 

Gabonac, koji je u 8. minutu snažnim udarcem sa 17 metara pogodio prečku, igrao je jednu od dve glavne uloge u situaciji za najstrožu kaznu.

Vulić, nekadašnji Zvezdin igrač, koji je pre četiri i po godine pušten s Marakane u italijanski fudbal, a u TSC je s Apenina došao početkom ove sezone, opružio se u startu koliko je dug da bi u padu desnom nogom iščeprkao loptu iz Kanginih nogu.

U svom naporu je i uspeo, ali je, nastavljajući da se kliza, potkačio levom igrača crveno-belih, koji se zabauljao ispred njega, a pritom je Vulić sa zemlje po inerciji gurnuo loptu rukom.

Glavni sudija Ilić iz Ćuprije je gledao VAR, koji mu je nedvosmisleno ukazao da je to za jedanaesterac. Trener domaćih Lazetić je zbog protesta dobio žuti karton.

Zvezdu su u prvom poluvremenu snašla dva peha s povredama.

Prvo je u 29. minutu zamenjen Dragović (umesto njega Điga), a u 41. minutu i Lučić, koji je dobio priliku od početka kao onaj mladi „bonus“ igrač koji mora da bude u sastavu (umesto njega Stamenić).

U 61. minutu TSC je nagrađen za živost u igri.

Pantović je na centaršut iz kornera nadskočio Đigu i glavom je iz neposredne blizine savladao Glazera.

Zvezda je ubrzo zatim ponovo prešla u vođstvo.

Kanga je u 64. minutu uputio oštru visoku loptu u kazneni prostor tima iz Bačke Topole. Štoper Antonić, kapiten domaćina, nije obavio svoj posao kako treba. Lopta ga je nadvisila i nadalje je niko i nije takao sve dok je na suprotnoj strani stigla do neumoljivog Bukarija.

 

TSC nije klonuo. I dalje je igrao agilno i hrabro, sa željom da opet dođe do izjednačenja. Šampiona je nekoliko puta spasao sigurni Glazer.

U jeku borbe dosuđen je još jedan penal za Zvezdu.

Sudija je procenio da je Antonić odgurnuo Olajinku.

Hvang je bio tačan u 84. minutu, iako je Ilić prozreo u koju će stranu ići šut.

Kao i u utakmici prethodnog kola, kada su crveno-beli dočekali Čukarički (3:0), njihov protivnik je i načet i dokrajčen s bele tačke.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari