Foto: EPA-EFE/ GEORGIA PANAGOPOULOU

Na skoru 14-14, u jeku napornih putovanja i zahtevnih gostovanja, Olimpijakos se suočio i sa povredama ključnih igrača, pogotovo u spoljnoj liniji. David Blat, trener crveno-belih, opravdanje za debakl na najudaljenijem evroligaškom mestu pronašao je u odsustvu povređenih Strelnieksa i Spanulisa.

– Igrali smo bez dvojice igrača koji najviše imaju loptu u rukama. Sklonite dvojicu takvih iz bilo kog tima, pa mi dajte da vidim šta će raditi. Ali, nije ovo prvi put da nam se to desilo, morate znati da se izborite i sa takvim problemima. Ovo je bio loš momenat za naporno putovanje do Kanara, pošto smo pre dva dana već odigrali jednu utakmicu Evrolige. Nismo dobro reagovali i krivica je na nama. Ono što treba da uradimo je da se brzo okrenemo onom što sledi – poručio je Blat.

Meč odluke za Olimpijakos mogao bi da bude 29. marta protiv Žalgirisa u Pireju gde će prvak Litvanije hvatati „poslednji voz“ za četvrtfinale. Potom će crveno-beli završiti ligaški deo utakmicom protiv poslednjeplasirane Darušafake, takođe u Dvorani mira i prijateljstva.

Povezani tekstovi