Da zasijaju “Svici u mraku” – Mozzart pomogao inkluzivni program za decu i osobe s autizmom 1Foto: Promo /Mozzart

Stara porodična kuća okružena predivnom baštom u selu Venčane, kod Aranđelovca, uskoro će postati oaza za osobe sa autizmom.

Naime, poznati lik sa malih ekrana, glumac Mikica Petronijević odlučio se na ovaj poduhvat, a podrška za ovaj divan projekat stigla je i od kompanije Mozzart kako bi kompleks udruženja „Svici u mraku“ zasijao u punom sjaju.

Čovek koga se mnogi sećaju iz male, ali zapažene uloge vlasnika kafane Kasapina u seriji “Selo gori a baba se češlja”  u februaru ove godine krenuo je sa realizacijom ove ideje za čiju realizaciju još prikuplja sredstva.

„Ova donacija stigla je u pravi čas i mnogo nam pomogla. Hvala kompaniji Mozzart jer smo sa sredstvima koje su nam uputili sredili deo domaćinstva i kupili građevinski materijal. Nadamo se nastavku saradnje. U vremenu kada decu lečimo sms porukama, nismo hteli mnogo da se ističemo jer znamo da ima i urgentnijih slučajeva ali svaka pomoć nam mnogo znači – bilo to donacija ili volontiranje“, kaže Petronijević.

Da zasijaju “Svici u mraku” – Mozzart pomogao inkluzivni program za decu i osobe s autizmom 2
Foto: Promo /Mozzart

On objašnjava da je ideja da se na seoskom domaćinstvu rekonstruišu postojeće objekte kao i celokupno domaćinstvo kako bi ga osposobili za početak rada dnevnog boravka. 

„U sledećoj fazi u planu je stvaranje kapaciteta od nekoliko ležaja i drugih potrebnih rešenja kako bi dnevni boravak postao višednevni. Stvaranjem takvih kapaciteta krajni cilj nam je da ovaj centar ostvari mogućnost pružanja usluge trajnog stanovanja osobama sa autizmom nakon smrti bioloških roditelja. Organizovaćemo umetničke radionice, brojne stimulativne terapije, kraće izlete i šetnje u prirodi, kao i druge aktivnosti koje će u jednoj zdravoj sredini na čistom vazduhu u prirodnom okruženju uticati na poboljšanje njihovog kvaliteta života i nadamo se boljeg sveukupnog psihofizičkog stanja. U radu će nam pomagati volonteri i stručan tim“, zaključuje naš sagovornik.

Sve aktivnosti namenjene za decu i njihove roditelje bile bi besplatne. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari