Dabl-dabl Nemanje Bjelice 1Foto: Wikipedia

Kada bi mu više verovao Tom Tibodo imao bi sigurno i više koristi od Nemanje Bjelice. Na meču sa Sakramentom srpski reprezentativac igrao je 30 minuta, značajno doprinevši pobedi nad Kingsima (102:88). Popularni Beli ubacio je 10 poena, uz 12 skokova i dve asistencije.

Minesota sada ima 24 pobede, koliko imaju i Dalas i Portland, dok Sakramento ima 25. Oni svi jure Denver, koji ima 26 trijumfa i zauzima osmo mesto na Zapadu. Golden Stejt je u gostima pobedio Filadelfiju, predvođen povratnikom Kevinom Durentom, dok je Stef Kari imao najgore šutersko veče u karijeri. Durent se vratio posle povrede i postigao 27 poena, dok je Klej Tompson dodao 21 poen, a Drejmond Grin 14 poena i 11 asistencija.

To je sve pomoglo da se nadoknadi učinak Karija, koji je šutirao 0/11 za tri poena, prethodni najgori šuterski učinak bio mu je u novembru, kada je protiv Lejkersa promašio 10 šuteva. On je meč završio sa 19 poena. Filadelfija je ponovo igrala bez prvog centra D`oela Embida, najefikasniji u timu bio je hrvatski reprezentativac Dario Šarić sa 21 poenom.

Najuzbudljiviji meč odigran je u Njujorku, gde je Toronto pobedio 92:91 pogotkom Demara Derozana 1,9 sekundi pre kraja. On je meč završio sa 37 poena, a to je Reptorsima bila četvrta uzastopna pobeda. Tim je neposredno pre utakmice saznao da će njegov prvi plejmejker Kajl Lauri morati da ide na operaciju zgloba ruke, zbog čega bi mogao da odsustvuje do kraja sezone. Najefikasniji u Njujorku bio je Karmelo Entoni sa 24 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari