Dalas bolji od Finiksa, 50 poena Dončića 1foto EPA-EFE/ETIENNE LAURENT SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Dalasa pobedili su danas u gostima ekipu Finiksa sa 128:114 i tako upisali 18. pobedu od početka sezone u NBA ligi.

Dalas je do pobede vodio Luka Dončić koji je ubacio 50 poena i tako na svoj 358. utakmici premašio brojku od 10.000 poena u NBA ligi. Dodao je i 15 asistencija i šest skokova.

Derik Džons je dodao 23 poena za pobednički tim, Derek Lajvli 20 i deset skokova, dok je bivši košarkaš Partizana Dante Egzum meč završio sa sedam poena, pet asistencija i četiri skoka.

U timu Finiksa najefikasniji je bio Grejson Alen sa 32 poena.

Boston je u gostima pobedio Los Anđeles Lejkerse sa 126:115 i tako upisao treći uzastopni, a 23. trijumf u sezoni.

Svih pet startera Seltiksa je imalo dvocifren učinak, a predvodili su ih Kristaps Porzingis sa 28 i Džejson Tejtum sa 25 poena. Džejlen Braun je dodao 19, dok su Derik Vajt i Džru Holidej postigli po 18 poena.

Lejkersima, koji su zabeležili i šesti poraz u poslednjih osam utakmica, nije bilo dovoljno ni 40 poena i 13 skokova Entonija Dejvisa. Lebron Džejms je dodao 16 poena, devet skokova i osam asistencija.

Majami, za koji ponovo nije igrao Nikola Jović, na svom terenu je slavio protiv Filadelfije sa 119:113.

Najzaslužniji za pobedu Majamija bio je ruki Haime Hakez koji je ubacio 31 poen, a najbolje su ga pratili Bam Adebajo sa 26 poena i 15 skokova i Tajler Hiro sa 22 poena.

U Filadelfiji, koja je igrala bez povređenog Džoela Embida, najefikasniji je bio Tobajas Heris sa 27 poena, dok je Keli Ubre ubacio dva poena manje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari