Dan za mečeve bez značaja 1Aleksandar Stanojević Foto: Starsport

U predigri sutrašnje četiri biti ili ne biti bitke za superligaški opstanak, sa pet potencijalno novih članova nižeg ranga takmičenja, danas će osam od 20 klubova završiti sa svojim obavezama u fudbalskom prvenstvu Srbije 2020/2021.

Svi bez straha da će im loši ishodi ugroziti trenutne pozicije, ali i prilike da rapidno poprave plasman na tabeli, jer su ili bezbedni ili već sigurni učesnici kvalifikacija za novopokrenutu Ligu konferencija.

Na primer, Čukarički je već ispunio cilj izlaskom u Evropu, pa bi mu eventualna pobeda protiv Radnika samo donela satisfakciju zadržavanja mesta tik iza večitih rivala, sa (u ovom trenutku) jednakim bodovnim saldom kao Vojvodina. Rival iz Surdulice već je nadvisio klupske planove, pa bi mu eventualni trijumf u domu „brđana“ samo potvrdio zvanje najprijatnijeg iznenađenja.

Ekipa TSC-a već neko vreme drži visok nivo, ali je proćerdala šansu za ponovni izlazak u Evropu, pa joj duel sa prežaljenom Inđijom ne predstavlja nište više od mogućnosti da pobedom ode na letnji raspust. Mačva i Zlatibor, takođe, ne mogu da iščekaju kraj Superlige, oba tima zato što su rivalima najčešće bili „vreća za udaranje“.

Tako su odavno upisani na spisak prvoligaša u narednoj sezoni. Mečom između sebe samo će završiti rezultatsku agoniju.

Jedino Partizan, danas, ima nešto drugačije motive. Četvrti put zaredom su izvisili za šampionski pehar u tradicionalnoj trci u dvoje sa Crvenom zvezdom, ali mogu do trofeja u Kupu 25. maja na „Rajku Mitiću“.

Zato će im gostovanje Mladosti iz Lučana poslužiti kao prilika za konačno sklapanje mozaika za utakmicu na drugoj strani Topčiderskog brda, bez odbeglog prvog strelca ekipe Takume Asana, i(li) odmaranje važnih aduta za najbitnijih 90 minuta u sezoni.

Superliga – 38. kolo

utorak

Čukarički – Radnik             16.00

TSC – Inđija          16.00

Mačva – Zlatibor                16.00

Mladost – Partizan           18.05

sreda

Crvena zvezda – Metalac               16.00

Novi Pazar – Napredak   18.30

Voždovac – Javor              18.30

Proleter – Vojvodina       18.30

Spartak – Rad     18.30

Radnički (N) – Bačka        18.30

Tabela: C. zvezda 105, Partizan 95, Čukarički 71, Vojvodina 71, TSC 55, Radnik 55, Metalac 52, Spartak 51, Mladost 51, Napredak 50, Proleter 50, Voždovac 47, Rad 47, Radnički (N) 46, Novi Pazar 46, Javor 45, Inđija 35, Zlatibor 29, Mačva 22, Bačka 16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari