Danilo Galinari ipak teže povređen; sjajni Italijan pokidao prednji ukršteni ligament 1Foto: fiba.basketball; screenshot - twitter.com

Uvodna dijagnoza je bila da je reč o meniskusu, međutim, poslednje analize su pokazale da je Danilo Galinari pokudao prednji ukršteni ligament i da ga očekuje višemesečna pauza.

Novi igrač Boston Seltiksa povredio se na poslednjoj utakmici pred start Evropskog prvenstva i to bez kontakta, u jednoj kontri.

Odmah se ugvatio za nogu i napustio teren. Uvodna dijagnoza je pokazivala da je reč o meniskusu, međutim, poslednje analize su obeshrabrile najboljeg italijanskog košarkaša.

Naime, Galinari je pogidao i prednji ukršteni ligament levog kolena zbog čega ga očekuje višemesečna pauza.

Lekari Bostona, za koji je ovog leta potpisao, u saradnji sa Galinarijevim utvrdili su da je došlo do jedne od težih sportskih povreda. Oporavak traje od šest do 12 meseci.

Italijan se povredio u poslednjoj četvrtini duela sa Gruzijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. U jednoj kontri leva noga mu je propala, uprkos tome što nije bilo kontakta sa protivničkim igralem.

Galinari je istu povredu doživeo i 2013. godine kao član Denver Nagetsa.

Iskusni krilni centar je tokom leta potpisao dvogodišnji ugovor sa Bostonom visine 13.281.950 dolara.

Minule sezone je kao rezervista Atlante beležio 11,7 poena, a tokom karijere je nastupao i za Njujork, Kliperse i Oklahomu sa prosečno beležeči 15,6 poena.

Inače, prvo seniorsko iskustvo imao je u Milanu, u periodu od 2006. do 2008. kada je ekipu vodio Aleksandar Đorđević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari