Danilović: Nisam svesna šta sam uradila 1Foto: Виктор Червяков

Olga Danilović ušla je danas u anale kao prva tenirska u istoriji koja je osvojila WTA turnir nakon što je u glavni žreb ušla kao „srećna gubitnica“ iz kvalifikacija, a posle pobede u finalu Moskve nad vršnjakinjom Anastasijom Potapovom rekla je da nije svesna šta je uradila i da će joj biti potrebno nekoliko dana da se smiri.

Iskreno, nema reči da opišem šta osećam. Juče sam rekla da je plasman u finale ono zbog čega živim, a ovom pobedom je sve još bolje, rekla je na konferenciji za medije Danilovićeva i dodala da sada samo želi da uživa u trenutku i da ne razmišlja o budućnosti.

Na pitanje da prokomentariše dvostruku servis grešku na meč lopti u drugom setu, Olga je rekla da joj je u tom trenutku nervoza odmogla da završi meč.

Ipak, u nekim bitnim trenucima, naravno ne i na meč lopti, mislim da mi je servis bio dovoljno dobar. Nije mi bio najbolji meč ikada po pitanju servisa, ali mislim da sam, kada se sve sabere i oduzme, držala servis na dovoljno dobrom nivou, kazala je Danilovićeva.

Upitana da li misli da je odluka u meču pala kada je Potapova u trećem setu, pri vođstvu od 4:3, propustila gem loptu za vođstvo od 5:3, Olga je odgovorila odrečno.

Mislim da to nije odlučilo, jer sam ja pre toga mogla da završim meč da na meč lopti nisam napravila duplu. Igrale smo poen po poen, obe smo i grešile i pogađale i verujem da je bio fantastičan meč, kazala je Danilovićeva.

Ona je na kraju najavila da će se naredne godine sigurno vratiti u Moskvu da brani titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari