Na svečanosti u beogradskom hotelu Kraun plaza, Košarkaški savez Srbije uručio je nagrade najboljim pojedincima u 2017. godini u različitim kategorijama.

Najvrednije nagrade otišle su u ruke Bogdanu Bogdanoviću, osvajaču Evrolige i turskog prvenstva sa Fenerbahčeom, koji je posle drugog mesta na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom otišao u Sakramento Kings, i našoj standardnoj reprezentativki Jeleni Milovanović iz mađarskog Šoprona.

Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, podsetio je na sve uspehe iz godine na izmaku i čestitao svim reprezentativcima i članovima nacionalnih selekcija.

„Godina je bila takmičarski veoma uspešna za srpsku košarku – seniori su ostvarili ogroman rezultat srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu, s obzirom na to koliko je bilo povređenih igrača. Sve zasluge idu igračima i stručnom štabu“, rekao je Danilović.

On je istakao da će domaćinstvo Evropskog prvenstva 2019. u ženskoj konkurenciji mnogo značiti Savezu.

„Kvalifikacije za Mundobasket smo počeli sa dve pobede, ženska selekcija nije nastavila niz na Evropskom prvenstvu sticajem nepredviđenih okolnosti, ali sam siguran da će se vratiti na stare staze“.

Danilović je naglasio da će se i ubuduće akcenat stavljati na ulaganje u budućnost.

„Izričito sam ponosan na mlađe selekcije – junior su osvojili zlato, juniorke srebro, a kadeti bronzu. Te medalje su nam veoma bitne jer možemo da vidimo našu budućnost. Veoma značajan momenat za srpsku košarku jeste i što će basket 3×3 biti olimpijski sport, gde na osnovu rezultata možemo da se nadamo medalji“, zaključio je Danilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari