Danska i Norveška u finalu Svetskog prvenstva u rukometu 1Foto: EPA-EFE/ FOCKE STRANGMANN

Rukometaši Danske i Norveške plasirali su se u finale Svetskog prvenstva u rukometu, pošto su u polufinalnim duelima ubedljivo porazili svoje protivnike, Francusku, odnosno Nemačku.

Danska je savladala aktuelnog svetskog šampiona 38:30, a Norveška jednog od dva domaćina ovog turnira, reprezentaciju Nemačke 31:25.

Skandinavske selekcije su odigrale na visokom nivou svoje mečeve, pa nema sumnje da nas čeka izuzetno uzbudljivo finale koje je na programu u nedelju od 17:30 časova.

Danska je potpuno nadigrala „Trikolore“, prvo poluvreme je završila sa prednošću od šest golova, da bi do kraja susreta potpuno „potukla“ izabranike Didijea Dinara i tako najavila smenu na svetskom tronu.

Jednog od dva domaćina turnira je do velike pobede predvodio je fantaqstični Mikael Hansen sa 12 golova, dok je u selekciji poraženog tima bolji od ostalih bio Kenatn Mae sa osam pogodaka.

U drugom polufinalu Norveška je uspostavila kontru nad utakmicom u drugom poluvremenu i praktično nije dala priliku Nemačkoj da joj ozbiljno pripreti.

Fantastični su u redovima pobedničke ekipe bili Red Abelvik sa sedam golova, te Bjarte Mirhol i Sander Sangosen sa šest pogodaka, dok je na drugoj strani sedam puta tresao mrežu sjajni Uve Genchajmer uz stopostotan učinak na terenu.

Meč za treće mesto igra se u nedelju od 14:30 časova, a u njemu će snage odmeriti Nemačka i Francuska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari