Danski savez: Eriksen i dalje stabilno, pozdravio saigrače 1Foto: Beta/ (AP Photo/Martin Meissner, Pool)

Danski fudbaler Kristijan Eriksen, koji se srušio na travu tokom utakmice na Evropskom prvenstvu, i dalje je stabilno i nastavlja svoj oporavak u bolnici u Kopenhagenu, saopštio je danas Fudbalski savez te zemlje.

„Jutros smo razgovarali sa Kristijanom koji je pozdravio svoje saigrače. Njegovo stanje je stabilno i on ostaje u bolnici na daljim pregledima“, saopštio je Fudbalski savez Danske.

Kako se dodaje, tim i stručni štab reprezentacije „dobili su profesionalnu pomoć i ostaće i dalje jedni uz druge posle jučerašnjeg incidenta“.

Danski tim otkazao je sve planirane medijske aktivnosti u svom baznom kampu, a odložen je i trening kako bi igrači imali više vremena da „obrade“ jučerašnji incident.

Fudbalski savez Danske je takođe zahvalio navijačima i ostalim timovima na podršci vezisti Intera.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena utakmice između Danske i Finske na Evropskom prvenstvu, Erikson se srušio na teren na stadionu Parken.

Lekari su ga reanimirali oko 10 minuta, kada je okružen saigračima na nosilima iznet sa terena.

Danska i Finska su sinoć ipak odlučile da završe meč, uprkos tome što je danski reprezentativac Kristijan Eriksen odveden u bolnicu, pošto je pao u nesvest tokom utakmice na kraju prvog poluvremena, a danski fudbalski savez je saopštio da je Eriksen budan, preneo je AP.

Finska je na kraju pobedila sa 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari