Deda Mraz ima devet irvasa, a Mikaela Šifrin sedam: Najboljoj skijašici svih vremena srećno pripao drugi slalom u Leviju 1Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Amerikanka Mikaela Šifrin, najbolja skijašica svih vremena, pobednica Svetskog kupa u poslednje dve sezone, zauzela je prvo mesto u drugoj slalomskoj trci u Leviju, najvećem zimskom centru Finske.

Imala je vreme 1.51,68. Pobedu joj je praktično poklonila pobednica slaloma na istoj stazi dan ranije Slovakinja Petra Vlhova, ubedljivo najbrža u prvoj trci, jer je u finišu druge trke promašila kapiju, pa je ostala bez plasmana.

Šifrin je u Leviju trijumfovala sedmi put. Od 2016. u svih 13 trka, zapravo, pobede su delile američka i slovačka smučarka, koja se u subotu radovala šesti put. Pošto pobednica u Finskoj po tradiciji dobija irvasa na dar, njihovo stado se ukrupnjava i po broju grla je sve bliže Rudolfu i drugim vernim pratiocima Deda Mraza, svojevrsnog domaćina slaloma u Leviju na krajnjem severu Skandinavije.

Drugo mesto je pripalo Hrvatici Leoni Popović s 18 stotinki zaostatka. Treća je bila Nemica Lena Dir (+30), drugoplasirana u subotnjoj trci.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari