Dejan Rambo Petković: Zdrav razum je najbitniji 1Dejan Rambo Petković Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Bivši fudbalski reprezentativac i igrač Crvene zvezde Dejan Rambo Petković rekao je danas da situacija sa korona virusom nije bezazlena i da je u ovim momentima zdrav razum najbitniji.

„Prvo, zdrav razum je jako bitan. Družite se sa svojima, najbliži će vam uvek doneti radost i zabavu. Ja se nalazim u Brazilu sa suprugom i mlađom ćerkom, dok je starija u Nišu. Mi smo se pridržavali karantina od samog početka jer sam od strane firme gde radim dobio nalog da ostanem 14 dana u kućnom karantinu jer sam imao kontakt sa osobama koje su imale korona virus. Mi se strogo pridržavamo izolacije. Nisam imao nikakve simptome, ali smo ipak bili odgovorni“, rekao je Petković za sajt Zvezde.

„Nije tako bezazlena situacija, i ponavljam zdrav razum je najbitniji“, istakao je on.

Petković je naveo da je fudbal u Brazilu stao i da su klubovi dali igračima kolektivne odmore.

„Kraj sezone u Brazilu je tek u decembru i onda se ide na odmor od mesec dana. Sada su to nekako kompenzovali, zato što ima dosta zakona o radu gde igrači moraju da idu na odmor. Ostalo je samo da se vidi da li će se i kada završiti državna prvenstva, jer su sva takmičenja prekinuta. Teško je naći datum, kao i dogovor među zvaničnicima, mada je u ovom trenutku neophodno da postoji zdrav razum i dijalog između organizatora i saveza. Treba doneti odluku koja bi bila u interesu sporta“, rekao je on.

Petković je imao je i savet za fudbalere Zvezde.

„Zvezda se posle derbija, koji nije bio na nivou kvaliteta obe ekipe, vratila sa dve pobede i sada je najbitnije održavati kondiciju da bi, kada se vrate normalnim treninzima, bez obzira da li će se prvenstva nastaviti ili ne, dolaze druga takmičenja poput kvalifikacija za Evropu i treba se spremiti i za sledeću sezonu koja je pred nama“, rekao je on.

„Kada sam se bavio fudbalom i kada su bili veoma teški treninzi uvek sam govorio kondicionim trenerima da ne mogu da me teraju u toj meri koliko ja mogu da izdržim. Znam da im nije lako, ali bolje im je da treniraju jer su tako aktivni“, kazao je Petković i dodao da će verovatno početkom septembra doći u Srbiju i da će tada iskoristiti priliku da pogleda Zvezdinu utakmicu.

Petković je pohvalio gest fudbalera Zvezde koji su donirali pomoć u borbi protiv korona virusa.

„To je ono što fudbaleri i treba da rade – da budu primer drugima. Odličan primer i gest. Fudbal u suštini, kao najvažnija sporedna stvar na svetu, treba da bude ogledalo“, rekao je Petković.

„Sjajni su primeri kao što je Zvezda, Novak Đoković, to sam sve saznao skoro, i ja im zahvaljujem na tome“, zaključio je Dejan Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari