Dejan Savić jača stručni štab reprezentacije Srbije 1foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Smena generacija u vaterpolo reprezentaciji Srbije najviše bi mogla da se odrazi na produktivnost i uticaj na igru sidraša. Jednostavno, Vicu i Laziću, pre svih, biće preteško da odmene jedan od najbolji tandema u istoriji vaterpola Nikić-Pijetlović. S tim u vezi, ne čudi što Dejan Savić, selektor Srbije, stručni štab želi da pojača upravo Slobodanom Nikićem.

Sam Đorđe Lazić, vaterpolista Breše, otkrio je u razgovoru za Mozzart sport, da bi uskoro veliu pomoć u radu, reprezentacija Srbije mogla da dobije dolaskom Slobodana Nikića.

„Postoji mogućnost da se Slobodan Nikić uskoro priključi reprezentaciji Srbije i postane pomoćnik Dejanu Saviću. Ukoliko do toga dođe, biće to veliki plus za nacionalni tim, pogotovo za Nemanju Vica i mene za čiji razvoj bi Bobin dolazak mogao biti od velikog značaja“, otkrio je Lazić za Mozzart sport.

Proslavljeni srpski reprezentativac, nakon završene briljantne igračke karijere, posvetio se trenerskom poslu u Mađarskoj, tačnije u Ferencvarošu, u kome je upravo radio na obuci centara.

Kasnije je poverenje dobio kao šef struke Vašaša. Pitanje je koliko bi bio spreman da uskladi klupske sa reprezentativnim obavezama, ali bi nesumnjivo njegov dolazak u reprezentaciju bio od velike važnosti za mlade i nedovoljno afirmisane srpske centre.

Nikić je bio izvanredan sidraš fantastične tehnike, pritom i veoma plovan, bez obzira na korpulenciju, visinu i težinu. Njegovo znanje, tačnije sposobnost prenošenja naučenog, prvo su uočili u Ferencvarošu. Vremenom je dobio poverenje Vašaša da rukovoti njihovim prvim timom. Za Vašaš nastupaju, ove sezone, i Branislav Mitrović, odnosno Sava Ranđelović, a ekipa do sada ima samo jedan poraz u domaćem šampionatu.

Nikić je letos bio pomoćnik Miloša Korolije u u mladoj juniorskoj reprezentaciji Srbije, koja je na Evropskom prvenstvu na Malti osvojila zlatnu medalju i upotpunila izvanrednu godinu srpskog vaterpola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari