Dejan Savić objavio spisak igrača za meč sa Rumunijom 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Utakmicom protiv Rumunije sledećeg utorka, vaterpolisti Srbije će nastaviti učešće u Evropa kupu, u kojem su već izborili plasman na završni turnir u Mađarskoj, a selektor Dejan Savić je za taj „izlet“ u Suboticu uz „strance“ Filipa Filipovića i Dušana Mandića pozvao veliki broj igrača iz domaćeg prvenstva.

– Drago nam je da ćemo da igramo u Subotici i na taj način proširiti listu gradova u kojima reprezentacija igra zvanične utakmice. Očekujem da ćemo zadovoljiti publiku. U ovom trenutku ovo je sastav koji može da ispuni sve što smo zamislili – kaže šef stručnog štaba aktuelnog evropskog šampiona, na čijem se najnovijem spisku nalazi čak petorica prvotimaca Šapca, predvođenih kapitenom osvajača poslednjeg nacionalnog Kupa i golmana nacionalnog tima Gojkom Pijetlovićem.

Finalni turnir Evropa kupa biće održan od 5. do 7. aprila u Budimpešti, a tri tima („plus 1“, zavisno od domaćina) izboriće plasman na Super finale Svetske lige koje će se održati od 18. od 23. juna 2019. Srbija je obezbedila učešće i na tom turniru, jer će biti domaćin, a u prvom susretu sa komšijama slavila je s laganih  13:6 u Rumuniji.

 

            POZVANI: Pijetlović (Šabac), Mandić (Pro Reko), Filipović (Pro Reko), Lazić (Solnok), Tomić (Partizan), Vučinić (Šabac), Stojanović (Miškolc), Tankosić (Crvena zvezda), Velkić (Šabac), Drašović (Verona), Lukić (Šabac), Radović (Crvena zvezda), Dobožanov (Radnički), Janković (Šabac).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari