Dejan Stanković: Gledam samo teren i svoje igrače 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda je na startu sezone u Superligi lako savladala novajliju u elitnom takmičenju Novi Pazar (3:0), a sada im na „Rajko Mitić“ dolazi znatno tvrđi „orah“ – Radnički Niš (19.00).

Trener crveno-belih Dejan Stanković najavio je da će drugačiji tim istrčati na teren u odnosu na prvo kolo, a neophodne promene je obrazložio time da želi da u ekipi sačuva svežinu.

– Mene ne zanima da li će Nišlije doći u punom sastavu ili ne. Zadovoljan sam mojim momcima kako treniraju, ali nema opuštanja. Biće rotiranja jer nas čeka mnogo utakmica, pogotovo kada počnu utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Momci su zdravi, svi su ok osim Nemanje Milunovića koji je počeo lakše da trenira, pa će se priključiti ekipi za pet do sedam dana. Što se tiče prelaznog roka, ima vremena za „merkato“ koji traje do kraja septembra – naglasio je Stanković.

Strateg Zvezde otkrio je da mladi defanzivac Strahinja Eraković neće biti u timu, iako je opravdao poverenje u prvom meču. Na pitanje o ratu saopštenjima između večitih rivala posle prvog kola odgovorio je:

– Odlično znam koje su moje stvari i čime bi ja trebalo da se bavim. Nemam stvarno snage da trošim energiju na sporedne stvari. Gledam teren, moje igrače i ništa drugo.

Radnički je pripreme počeo kasnije u odnosu na ostale superligaše, ali posle pobede nad Metalcem (3:0) u prvom kolu nema dileme da je ekipa uspela da nadoknadi propušteno. Trener Radoslav Batak tvrdi da je njegova ekipa spremna da se nadigrava sa Crvenom zvezdom na „Rajku Mitiću“.

– Zvezdi ćemo suprotstaviti najjači mogući sastav u datom trenutku, ali moram da kažem da imamo malih problema sa povredama. Desni bek Aksentijević je dobio jak udarac u subotu i njegov nastup je pod velikim znakom pitanja, a povredu je zaradio i naš napadač Kojić, pa naša medicinska služba čini sve što je u njenoj moći da ga osposobi za igru. Koliko znam nikada Radnički nije pretio Zvezdi, a ni bilo kome drugom, pa neće ni sada. Naša igra protiv Metalca, efikasnost i posebno izuzetna atmosfera u ekipi garant su da se nećemo obrukati protiv crveno-belih. Pobeda na premijeri nam je vetar u leđa da na stadionu „Rajko Mitić“ na kojem domaćin neće imati pomoć navijača, pokušamo da napravimo iznenađenje – rekao je Batak.

Strateg kluba sa „Čaira“ tvrdi da ima veliki broj dobrih igrača na raspolaganju što, po njegovim rečima, garantuje neizvestan meč.

– Lakše nam je pred ovo veoma teško gostovanje na kojem je Zvezda favorit, nego pred susret sa Metalcem, jer sada imamo toliko igrača da možemo da biramo. Bukvalno imamo fudbalere za dva jaka tima i to ne samo po broju, već i po kvalitetu i znanju. Na treningu smo neke stvari doterali i razradili. Ako se računa finiš prošle sezone, mi smo u seriji od pet utakmica bez poraza – zaključio je Batak.

Počinje prodaja sezonskih karata

Iako još uvek ne zna kada će se publika vratiti na srpske stadione, Crvena zvezda je objavila da danas počinje prodaja sezonskih karata za „Rajko Mitić“. Sezonska karta za Sever košta 4.000 dinara, za Istok i Zapad od 7.000. do 12.000 dinara, dok je VIP galerija 60.000. Sezonske karte su jeftinije za one koji ih obnavljaju, odnosno koji su ih kupili i prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari