Foto:vikipedia

On je naglasio da Denver Nagetsi smatraju da bi srpski as trebalo tokom leta da poradi na fizikalijama i da se posveti individualnom radu. Jokić je potom u razgovoru sa američkim novinarima, pred polazak za Srbiju, takođe potvrdio takvu mogućnost, poručivši da još uvek postoji prostor za dogovor svih strana.

Tim povodom saopštenjem se oglasio i Košarkaški savez Srbije.

– S obzirom na učestalu neprofesionalnost da se o igračima, kandidatima za košarkašku reprezentaciju Srbije, prve vesti o eventualnom otkazivanju učešća često šalju kroz medije preko trećih lica, želimo da objasnimo sportskoj javnosti, ali i svim igračima i saradnicima, istinitu činjenicu. Ni jedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima koji su pod ugovorom zabrani igranje za nacionalne timove svojih zemalja iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u svoje klubove mnogo bolji i zreliji nego što su bili.

Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koji imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja. Ovim završavamo sa bilo kakvim komentarima povodom ove situacije – zaključuje se u saopštenju koje je potpisao Predrag Danilović, predsednik KSS.

Đorđević već pričao sa Karnišovasom

Kao potvrda stava KSS-a priložen je i odgovor Arturasa Karnišovasa, koji je korektno odgovorio na pravovremeno i konkretno pitanje upućeno od KSS – Da li i zašto Denver zabranjuje nastup njihovog igrača Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017. „Prema FIBA/NBA dogovoru mi ne možemo, niti ćemo sprečiti Nikolu da igra za reprezentaciju Srbije. Javite mi se ako imate bilo kakva dalja pitanja. O ovome sam već razgovarao sa Sašom Đorđevićem. Hvala vam, Arturas Karnišovas, pomoćnik izvršnog direktora i potpredsednik Denver Nagetsa zadužen za košarkaška pitanja“.