Denver uz 30 poena Jokića prekinuo loš niz i obezbedio mesto u plej-ofu 1Foto: AP Photo/Carlos Osorio

Košarkaši Denvera pobedili su prošle noći u gostima ekipu Detroita sa 119:100 i tako prekinuli niz od četiri uzastopna poraza, ali i obezbedili titulu prvaka divizije i mesto u plej-ofu NBA lige.

Nagetse je do pobede vodio srpski košarkaš Nikola Jokić kojem je jedna asistencija nedostajala za novi tripl-dabl. On je za 34 minuta na parketu upisao 30 poena, uz šut iz igre 14/18, deset skokova i devet asistencija.

Najbolje su ga pratili Kentavijus Koldvel-Poup sa 20 i Džamal Marej sa 19 poena i deset asistencija, dok su Aron Gordon i Majkl Porter ubacili po 15 poena.

Rodni Mekgruder je bio najbolji u redovima Detroita sa 20 poena, Džejlen Duren je dodao 15 poena i 13 asistencija, dok je Džejden Ajvi postigao 14 poena.

Pistonsi su bili konkurentni tri četvrtine na ovom meču, imali su i prednost od sedam poena u utakmici u kojoj su se timovi 16 puta smenjivali u vođstvu. Denver je pojačao intenzitet u odbrani u poslednjoj deonici i polovinom tog dela igre stigao do, na kraju, nedostižne dvocifrene prednosti.

„Neka ovo bude početak nečeg posebnog. Izgubili smo tri utakmice zaredom, što je najlošiji niz ove sezone. Sada, vratimo se igranju i krenimo u juriš“, rekao je trener Denvera Majkl Meloun, koji je upisao 400. pobedu u karijeri.

Denver sada ima 47 pobeda i 23 poraza i prvi je na tabeli Zapadne konferencije, dok je Detroit poslednji na Istoku sa skorom 16/55.

Indijana je u gostima savladala prvi tim Istoka, Milvoki sa 139:123.

Najzaslužniji za pobedu Pejsersa bili su Endrju Nembhard sa 24 poena i Aron Nesmit koji je pogodio šest trojki i meč završio sa 22 poena. Bakse je predvodio Janis Adetokunbo sa 25 poena, Džru Holidej je dodao 19, a Kris Midlton 16 poena.

Košarkaši Sakramenta pobedili su u gostima Bruklin sa 101:96, predvođeni Domantasom Sabonisom koji je postigao 24 poena uz 21 skok.

Dearon Foks je dodao 18 poena, šest skokova i pet asistencija za Kingse koji su popravili svoj skor na 42/27 i drugi su na tabeli Zapadne konferencije.

Najefikasniji u redovima Netsa, koji su šesti na Istoku, bio je Mikal Bridžis sa 23 poena, Spenser Dinvidi je dodao 18, a Nik Klakston 14 poena i 14 skokova.

Finiks, četvrti tim Zapada, na svom terenu je slavio protiv Orlanda sa 116:113 i tako prekinuo niz od tri poraza, dok je Toronto pobedom nad Oklahomom od 128:111 produžio niz pobeda na domaćem terenu na šest utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari