Derbi u Užicu, Metalac favorit protiv Bežanije 1

Posle rezultatski (pre)visokog poraza u šesnaestini finala Kupa Srbije na Marakani od 5:0 protiv Crvene Zvezde, fudbaleri Dinama koji sa 19 bodova, tri više od Metalca, odolevaju na vrhu tabele imaće novi, lakši ispit protiv Budućnosti iz Dobanovaca (9 mesto, sa 10 bodova).

Naizgled lakše, ali i poprilično neizvesno, kao što će biti na utakmicama koje obeležavaju ulazak u drugu fazu jesenje deonice.

Derbi kola igraće se u Užicu gde Sloboda dočekuje Novi Pazar. Užičani su u Kupu Srbije, pretrpeli poraz na svom terenu od „zebri“ iz Čačka, a posle osam kola imaju isto toliko bodova i zauzimaju mesto broj 12 na tabeli Prve lige. Novi Pazar je u poslednja dva kola osvojio četiri boda (bod protiv Teleoptika i pobeda protiv Inđije), dok je Sloboda „zaradila“ samo dva jedan kod kuće i jedan na gostovanju.

Metalac ulazi protiv Bežanije u utakmicu kao favorit i sasvim sigurno da ekipa iz Gornjeg Milanovca neće tek tako dozvoliti da je eventualni kiks udalji od vrha tabele, jer imaju uoči gostovanja u Beogradu minus od tri boda u odnosu na Dinamo. Nimalo lako neće biti kragujevačkom Radničkom 1923 na gostovanju protiv Inđije, kao ni Sinđeliću u Kruševcu protiv Temnića 1924. TSC će igrati protiv Teleoptika, dok će na ispitu za prvu pobedu biti Piroćanci protiv sve bolje Jagodine. Komšijski derbi igra se u čelarevu gde će ČSK dočekati novosadski Proleter.

 

Opet gužva na stadionu Dinama

Sasvim je sigurno da će opet najveći broj navijača biti u Vranju gde će Dinamo imati podršku oko dve hiljade navijača nakon što je njihov tim na dva uzastopna gostovanja osvojio četiri boda i prebrodio do sada najteže i najdalje po kilometraži putovanje u Bačku Topolu, gde je protiv TSC bilo nerešeno 0:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari