Derbi za sve ili ništa 1Foto: EPA-EFE/ MATTEO BAZZI

Inter još uvek traži prvu pobedu u Ligi šampiona ove sezone, a sada je primoran da u derbiju B grupe protiv Real Madrida ide na sve ili ništa.

Iako su „neroazuri“ izgubili u Madridu (2:3), trener Antonio Konte tvrdi da njegova ekipa i dalje drži konce prolaska grupe u svojim rukama.

– Ovo je tek prva od tri presudne utakmice. Posle Reala nas tek čekaju velike bitke sa Borusijom (Menhengladbah) i Šahtjorom. Verovatno će tek poslednji meč protiv Šahtjora odlučiti ko će ići dalje. Svi igrači znaju da moraju da protiv Reala odigraju najbolju utakmicu od početka sezone. Samo tako možemo očekivati dobar rezultat – rekao je Konte.

Inter je protiv Torina (4:2) proteklog vikenda prekinuo niz od četiri meča bez pobede.

– Rezultat u Ligi šampiona je prioritet i zbog toga nam je koncentracija slaba u Seriji A. Svi su zato motivisani da protiv Reala odigraju najbolje što mogu – naglasio je napadač milanskog kluba Lautaro Martinez.

Trener „kraljevskog kluba“ Zinedin Zidan suočen je sa oštrim kritikama javnosti posle poraza od Valensije (1:4) i remija sa Viljarealom (1:1). Iako bi Real teoretski mogao da ostane u trci za drugo mesto i u slučaju poraza, nema dileme da bi ova utakmica za francuskog stručnjaka mogla da ipak predstavlja „sve ili ništa“.

– Bod iz ove utakmice bi značio mnogo. Međutim, mi smo Real i ne smemo da tražimo samo bod bez obzira na to ko je protivnik i koje je takmičenje. Znamo da kod nas u Španiji svi čekaju da se vratimo sa pobedom -kazao je Zidan.

Malo ko je očekivao da će posle prva tri kola u Grupi B prva dva mesta zauzeti Borusija Menhegladbah i Šahtjor, a donju polovinu tabele Real Madrid i Inter.

– Visoka pobeda u Donjecku (6:0) ne sme da nas zavara. Šahtjor ima ozbiljan tim i može da iznenadi svakog protivnika, što su do sada već dokazali na drugim utakmicama – napomenuo je trener Menhengladbaha Mario Rosi.

Lokomotiva je u Moskvi odigrala nerešeno protiv Atletika (1:1), a sada će u Madridu pokušati da napravi rezultatsko čudo i preuzme od španske ekipe drugo mesto u Grupi A. Trener ruskog tima Marko Nikolić je u prošlom kolu domaćeg prvenstva protiv Arsenala iz Tule (1:0) prekinuo niz od šest mečeva bez pobede.

– Naš cilj je da prezimimo u Evropi, što znači da je i treće mesto uspeh. Očekujem od mojih igrača da odigraju hrabro kao u Moskvi, a rezultat će onda sigurno biti dobar – rekao je Nikolić.

Madriđani u ovaj duel ulaze posle velike pobede u derbiju protiv Barselone (1:0).

– Imamo priliku da kod kuće obezbedimo prolaz u osminu finala. Ovo je šansa koju moramo da iskoristimo. Lokomotiva je pokazala da je ozbiljan tim koji ume da se brani. Mislim da je bitno da što pre postignemo gol i da tako uvedemo meč u miran tok – smatra strelac jedinog gola protiv Barselone Janik Karasko.

Trener Dijego Pablo Simeone tvrdi da će ekipa ostati visoko motivisana i protiv Lokomotive.

– Meč protiv Barselone je bio težak i iscrpljujući. Ipak, to ne sme da bude alibi već moramo da osvojimo tri boda. Ova utakmica određuje da li ćemo imati dodatni pritisak kasnije u poslednja dva kola ili ne. Bolje je da na vreme rešimo sve dileme – istakao je Simeone.

Ajaks bi u Grupi D mogao da možda reši pitanje drugog mesta ukoliko bi pobedio Midtjiland.

Holandska ekipa je uoči gostovanja u Danskoj u prošlom kolu imala probleme što tamošnje vlasti zbog korone nisu sve do dana utakmice dozvolile ulazak nekim od najboljih igrača u zemlju, među kojima je i Dušan Tadić.

– Sada je situacija drugačija i tačno znamo na koga možemo da računamo. U prvoj utakmici smo odmah u prvih 15 minuta postigli dva gola. Bilo bi idealno ako bi i sada isto uradili – rekao je trener „kopljanika“ Erik ten Hag.

Derbi ove grupe igraće se na „Enflidu“ gde Liverpul dočekuje Atalantu. Klub iz Bergama koji je bio najprijatnije iznenađenje Lige šampiona prošle sezone izgubio je kod kuće od „crvenih“ sa čak 0:5. Međutim, trener Đan Pjero Gasperini tvrdi da ekipa nije demoralisana uoči susreta u Engleskoj.

– Utakmice se pobeđuju i gube. Rezultat iz Bergama nije bitan. Nije bitno da li izgubite 0:1 ili 0:5, poraz je uvek poraz. Isto tako to ne znači da ne možemo da probamo da ostvarimo pobedu na „Enfildu“. Fudbal je zato zanimljiv jer se ishod nikad ne zna unapred – zaključuje Gasperini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari