Reč koja je juče najčešće korišćena među navijačima crveno-belih bila je „najzad“. Zvezda je u Vršcu savladala favorizovani Hemofarm (66:78), ali ono što je možda i važnije od samog trijumfa je činjenica da su izabranici Stevana Karadžića nakon dugo vremena demonstrirali izuzetno kvalitetnu igru, kojom su se posle samo četrdeset minuta vratili među favorite za osvajanje titule.

Reč koja je juče najčešće korišćena među navijačima crveno-belih bila je „najzad“. Zvezda je u Vršcu savladala favorizovani Hemofarm (66:78), ali ono što je možda i važnije od samog trijumfa je činjenica da su izabranici Stevana Karadžića nakon dugo vremena demonstrirali izuzetno kvalitetnu igru, kojom su se posle samo četrdeset minuta vratili među favorite za osvajanje titule. Tim koji je u poslednjih nekoliko meseci prolazio kroz veliku rezultatsku krizu, praćenu neobjašnjivo lošom igrom i velikim promenama u trenerskom i igračkom kadru, učinio je da Hemofarm po drugi put ove sezone na parketu Milenijuma izgleda potpuno nemoćno (pre Zvezde to je učinio ruski Uniks u osmini finala ULEB kupa). Trijumf Gurovića i drugova ima još veću težinu s obzirom na to da je tim bio oslabljen neigranjem nekoliko bitnih igrača.
– Kibu Stujart je povređen, Antić i Kovač nisu bili spremni, a Gurovićev nastup je bio pod znakom pitanja. Zbog svih tih problema došli smo u Vršac bez opterećenja da moramo da pobedimo, već smo samo želeli da odigramo najbolje što možemo. Uspeli smo da pružimo izvanrednu partiju, možda i najbolju koju smo odigrali do sada – izjavio je posle meča trener crveno-belih Stevan Karadžić.

Rezultati 10. kola

Hemofarm – Crvena zvezda 66:78, Partizan – Sloga 93:68, Mašinac – FMP 75:104, Mega Ishrana – Vojvodina 71:80. Tabela: Partizan 8-2, Hemofarm 8-2, FMP 8-2, Crvena zvezda 6-4, Vojvodina 5-5, Mega Ishrana 2-8, Mašinac 2-8, Sloga 1-9. Parovi 11. kola (23. maja): Hemofam – Mega Ishrana, Crvena zvezda – Mašinac, FMP – Partizan, Sloga – Vojvodina.

Bez obzira što je Zvezdi ovo tek druga ovosezonska pobeda iz čak 12 utakmica protiv timova iz „velike trojke“ (Partizan, FMP, Hemofarm), čini se da je ekipa najzad ušla u željeni (i dugo očekivani) „ritam“, što bi trku za titulom učinilo još interesantnijom.
Partizan je u Pioniru rutinski savladao kraljevačku Slogu (93:68) u utakmici koja je obilovala lepim potezima i atraktivnom igrom. Crno-bele sada očekuje izuzetno težak raspored pošto se u periodu od samo sedam dana sastaju sa tri najveća konkurenta (FMP, Zvezda, Hemofarm) za osvajanje prvog mesta pred doigravanje.
FMP je nakon (neočekivanog) poraza od Hemofarma u devetom kolu bio vrlo ubedljiv na gostovanju protiv Mašinca (75:104), a „studenti“ su još jednom „ostali praznih šaka“ u nameri da obraduju domaću publiku pobedom protiv favorizovanih protivnika. U poslednjem meču desetog kola Vojvodina je u Šumicama u direktnom duelu za petu poziciju savladala domaću Mega Ishranu (71:80).
Košarkaški vikend u kome nije bilo neizvesnih mečeva, može se okarakterisati kao „zatišje pred buru“, pošto nas očekuje izuzetno interesantna završnica regularnog dela prvenstva i konačan rasplet pred doigravanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari