Dijabate i Rikardo vodili Partizan do nove pobede nad Kelnom: Naredna faza Lige konferencija na vidiku 1foto:Starsport

Veliki iskorak ka prolasku u narednu fazu Lige konferencija napravili su fudbaleri Partizana večerašnjom pobedom nad Kelnom u 4. kolu Grupe D. Golovima Dijabatea i Rikarda, crno-beli su u Humskoj došli do osam bodova i liderske pozicije u grupi – 2:0 (1:0).

 

Sa dvojicom zadnjih veznih startovao je Partizan što nije uticalo na pristup utakmici. Crno-beli su odlično stajali na terenu, formacijski dobro pokrivali prostor i na protivničkoj polovini težili da vrate posed.

Odlično su odigrali i veznjaci zaduženi za razgradnju protivničke igre: Belić i Traore, a čitav tim je izgledao kao sazreo da obezbedi prolazak u narenu fazu Lige konferencija.

Nakon trijumfa pre sedam dana u Nemačkoj, Partizan je duplom pobedom nad bundesligašem napravio veliki iskorak ka prolasku u šesnaestinu finala.

Posle 24 godine, srpski velikan ostvario je pobedu nad ekipom iz Liga petica u Humskoj, vezao je 16. trijumf kod kuće i time potvrdio da je očajan start sezone davna prošlost.

Keln je bio u podređenom položaju u većem delu meča. Već u šestom mintu moglo se naslutiti koliko će problema imati u odbrani.

Dijabate je veštim driblingom proturio loptu kroz noge Pedersenu, pronašao Meniga koji je uspeo da se pozicionira, fino šutne ali je golman vešto intervenisao.

Nastavio je domaćin da pritiska protivničku poslednju liniju; krilni fudbaler iz Malija, samo devet minuta kasnije materijalizovao je očajan potez štopera Huberca, koji mu je praktično i namestio šansu koju je vešti dribler iskoristio za vođstvo crno-belih.

Umesto da uživaju i sportski bodre svoje ljubimce, huligani sa južne tribine zapalili su baklje, koje su najstrožije zabranjene na stadionima.

Zbog guste magle, sudija je bio primoran da napravi trominutnu pauzu, međutim, onima kojima nije mesto na sportskim terenima nastavili su sa sličnim ponašanjem.

Delilac pravde, Reinšrajber pokazao je igračima obeju ekipa da krenu kao svlačionicama zbog nove bakljade, zapretivši da će utakmica biti regiistrovana u korist gostiju.

Morao je Urošević, kapiten ekipe, da se obrati i zamoli huligane sa juga da prestanu sa bakljadama i tek tada su se dozvali pameti.

Zbog njihovog nemara, klub će ponovo biti kažnjen, verovatno i zabranom prisustva navijača na tribinama u narednim utakmicama.

Posledično, prvo poluvreme produženo je za deset minuta tokom kojih su crno-beli mogli da dupliraju vođstvo samo da je šut Meniga bio precizniji. Urošević je fudbalera iz Holandije odlično pronašao pasom u prostor, ali je njegov pokušaj završio na prečki.

Keln zaista nije ličio, u tom periodu, na devetoplasirani tim u Bundesligi.

Centaršutevi sa bokova nisu bili upotrebljivi, a igra kroz sredinu daleko od delotvornog.

Igrao se 53. minut kada je odbrana, večeras krajnje nesigurna, „jarčeva“ ponovo kapitulirala. Smušeno su izgledali defanzivci gostiju prilikom kornera, u opštoj konfuziju Urošević je veštim driblingom izbacio čuvara, a zatim sa nekih sedam metara centaršutem pronašao Rikarda koji je glavom matirao Švaba.

Bio je to čak 17. gol napadača sa Zelenortskih Ostrava od starta sezone, a drugi u Ligi konferencija.

Uprkos izraženoj prednosti, trener Gordan Petrić nije želeo ništa formacijski da menja. Ulasci Fejse i Pavlovića bili su pozicioni, a jedino je Meniga zamenio Andrade, po vokaciji zadnji vezni.

Tek u poslednjih petnaestak minuta Keln je bio konkretniji i opasniji tim. Imao je Partizan i sreće u par situacija, posebno pred kraj meča kada je Hektorov centaršut sa gol linije, usmaljen promašio Tiges.

Partizan je umešno sačuvao prednost i posle duplog trijumfa nad Kelnom istakao kandidaturu za prvo mesto u Grupi D. Mnogo toga biće poznato u narednom kolu u kojem će Partizan gostovati Nici.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari