Dinamo Zagreb ostao bez trenera 1EPA-EFE/Antonio Bat

Ubedljiv poraz od Rijeke (1:3) na Maksimiru, u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, uverio je Damira Krznara da je red da podnese ostavku na mesto šefa struke zagrebačkog Dinama.

Stručnjak koji je godinama unazad predano radio u klubu, počevši od mlađih kategorija, pa sve do prvog tima, smatrao je da je ispadanjem iz Kupa Hrvatske potrošio sve ovosezonske kredite, uprkos tome što Dinamo ima šanse da ponovo osvoji domaći šampionat, odnosno plasira se u narednu fazu Lige Evrope.

Krznara su posle utakmice u kojoj se ponovo fatalnim po Dinamo ispostavio hrvatski napadač sa švajcarskim pasošem, Josip Drmić, pokušali da od odluke odgovore, kako sami fudbaleri, tako i uprava, ali je, sada već bivši trener hrvatskog velikana ostao pri stavu da je vreme da se povuče.

„Meni je uvek Dinamo bio na prvom mestu. Ekipa je ta koja je na prvom mestu. Moja je procena da u ovom trenutku ekipi treba pozitivan šok i možda je dobra šansa da im zahvalim na podršci onima koji su podršku dali i da se izvinim onima kojim to nije bilo dovoljno i koji su s razlogom nezadovoljni. Ovog trenutka, možda još vruć, ali mislim da se situacija neće promeniti, definitivno dajem ostavku na mesto trenera Dinama. Moja je odgovornost da kažem dosta je. A zbilja je dosta“, odgovorno je, čini se, postupio Krznar.

NJega će, do pronalaženja novog rešenja na klupi Dinama, menjati Željko Kopić.

Njega očekuju dve izuzetno zahtevne utakmice – prvo večiti hrvatski derbi sa Hajdukom, a potom i odlučujuće gostovanje Vest Hemu, u poslednjem kolu Lige Evrope, kada je pitanju plasman u narednu fazu međunarodnog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari