Direktor Ferarija: Dolazak Hamiltona velika prilika za naš tim 1Foto: EPA-EFE / Alfredo Estrella

Direktor Ferarija Frederik Vaser rekao je danas da će dolazak Luisa Hamiltona predstavljati veliku priliku za tu ekipu 2025. godine u Formuli 1, kao i da je zbog dovođenja sedmostrukog svetskog šampiona iz Mercedesa, morao da vodi neprijatne telefonske razgovore.

Ferari je danas predstavio bolid SF-24 kojim će se takmičiti ove sezone, a Vaser se osvrnuo na dolazak Hamiltona, koji će od 2025. godine voziti za italijansku ekipu. Hamilton će još ove godine voziti za Mercedes, u koji je došao 2013. godine, a u Ferariju će zameniti Karlosa Sainca.

„Ovo je velika prilika za tim, svakako“, rekao je Vaser koji je sarađivao sa Hamiltonom u mlađim kategorijama pre nego što je Britanac 2007. godine debitovao za Meklaren.

„Taj odnos je pomogao da ‘prirodno’ sklopimo ovaj sporazum“, dodao je direktor Ferarija.

Vaser je rekao da je ovaj transfer iznenadio mnoge u Formuli 1, ali i da je podrazumevao teške razgovore sa Saincom i direktorom Mercedesa Totom Volfom.

„Кao što možete da zamislite, razgovor sa Saincom nije bio jedan od najlakših u mom životu. Jedan od najtežih je bio onaj sa Totom. Potpuno sam uveren da je Sainc veoma profesionalan vozač, da razume da je pred nama duga sezona. Imali smo duge razgovore, kao što možete da zamislite, ali ja ću u potpunosti podržati Кarlosa. On je potpuno posvećen“, izjavio je Vaser.

Vozač Šarl Lekler, koji je potpisao novi višegodišnji ugovor sa Ferarijem, rekao je da se raduje što će učiti od sedmostrukog svetskog šampiona, rekordera po broju pobeda u Formuli 1 (103).

„Razgovarali smo sa Luisom, posebno kada je sve bilo objavljeno i zvanično, slali smo jedni drugima poruke, naravno. Luis je veliki šampion sa mnogo iskustva i toliko uspeha. Uvek je zanimljivo imati novog timskog kolegu dok učiš različite načine rada, vožnje, a još više kada je moj novi kolega sedmostruki svetski šampion“, rekao je Lekler.

Ferari je prošle sezone završio kao trećeplasirani u šampionatu konstruktora iza Red Bula i Mercedesa, dok su Lekler i Sainc završili kao peti i sedmi u konkurenciji vozača.

Predsezonska testiranja obaviće se od 21. do 23. februara u Bahreinu, a nova sezona počeće 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari