Direktorske tajne Ilieva: Pirlo hteo da dođe, Kanga mi nuđen pre nego Zvezdi, uvek kontra većini u Partizanu... 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Bivši sportski funkcioner analizirao svoj mandat i taj period u životu kluba iz Humske 1.

Kada su mediji, početkom leta, tvrdili da Partizan pokušava da dovede italijansku legendu Andreu Pirla za naslednika Aleksandra Stanojevića tada je je Ivica Iliev demantovao takve natpise, da bi u intervjuu za Arenu sport promenio ploču.

„Sedeo sam sa njim i čovek je hteo za pet puta manje novca nego što je dobio u Turskoj… I njega je to zaintrigiralo, oduševilo i želeo. I to je trajalo 10-15 dana dok se sve lomilo. Dolazilo se do najsitnijih detalja“, rekao je prethodnik, sveže ustoličenog, Ivice Kralja na mestu prvog čoveka sportskog sektora Partizana.

Iako je i on, uz trenera Iliju Stolicu, platio ceh lošim rezultatima na početku sezone, Iliev nije želeo da otkriva zbog čega je dao ostavku i drugi put, samo sada stvarno, napustio Partizan.

„Dao sam reč da tu temu neću počinjati dok mene neko ne pecne, onda ću reći sve, naravno. Do tada neću. Odluka je bila moja. Ne kajem se. Ponovo bih isto uradio. Morate da zaštite svoj autoritet. Ne bih toliko dugo izdržao na funkciji sportskog direktora Partizana da sam bio potrčko.

Želeo sam da snosim odgovornost pozicije i funkcije, zato sam uvek govorio kako vidim tim. Zato mi je drago što je velika većina bila uvek u kontri sa mnom. Većina je uvek drugačije videla svakog fudbalera kojeg sam doveo. Šta da kažem, neravnopravna borba, jači sam od svih njih“.

Tvrdi da je tu osobinu iskazivao i kada se biralo koji će igrači obući crno-beli dres.

„Kada je rađena analiza, gde su bili drugi igrači u opticaju, gde su određene ličnosi želele nekog drugog u Partizanu. Bili smo svi iz sportskog sektora, ja sam bukvalno posle 30 sekundi stopirao i rekao ovaj dolazi u Partizan, a ne ovaj drugi treći ili četvrti. Sujeta naše struke je što svi misle da sve znaju, svi samo pričaj Imam jednu ozbiljno manu: da sve što čujem, zapamtim i ostane mi zabeleženo u ovoj mojoj ludoj glavi, ne znam zbog čega, ali to mi je jedan ozbiljan minus. Ironičan sam naravno“.

Ispričao je Iliev i kako je doveo jednog od najboljih golgetera „parnog valjka“ poslednjih godina, Leonarda, otkrivši i da je bio u prilici da u tom prelaznom roku dovede Zvezdinog Gelora Kangu.

„Dobio sam poruku dok sam bio u kolima na Košutnjaku. Uzimam telefon i puštam video klip od 30 sekundi. Vozio sam i pitao sam se da li je moguće da ovog mogu da dovedem. Tog što mi je poslao klip pitao sam da li bi Leonardo došao za 10.000 mesečno. Naravno da je došao za mnogo više, ali tako sam počeo.

Kako je došlo do toga? Meni je pre Zvezde bio ponuđen i Kanga, a ljudi treba da znaju da Zvezdi i Partizanu nude identične igrače. Tražili smo ko je Leonardov agent i kada smo došli do njega rekao nam je: „Da li ste normalni? Za vas je Kanga“. Veoma poštujem Kangu, odličan je igrač, ali vidi se jasna razlika u kvalitetu te dvojice igrača“.

Nekadašnji napadač Partizana ne može da prežali što nije doveo Žilijena Ngoju na Topčidersko brdo, iako je ovaj bio u Beogradu.

„Samo je jedan „uspeo“ da ne dođe, a da sam ga pozvao. Bio je u Srbiji. Žao mi je, jer je on samo jedan koji nije došao, a siguran sam da nije bilo samo do njega. U pitanju je Ngoj iz Belgije. Profil igrača kakav ja obožavam. Delovalo je da je to – to. Nije došao zbog čoveka koji uopšte nije učestvovao u priči“, ispričao je Iliev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari